Başkan Uçar Sidelilerle Toplantı Yaptı

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, Antik Tiyatro'da Sidelilerle biraraya gelerek, Revizyon İmar Planı ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Uçar Sidelilerle Toplantı Yaptı
Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, Sidelilerle Antik Tiyatroda yaptığı toplantıda, 1994 yılında Side Belediyesi tarafından hazırlanan ve 1998 yılında Antalya Koruma Kurulu tarafından reysen kabul edilen Side Revizyon İmar Planı'na uygun olarak Side Belediyesince yapılan çalışmaların durdurulduğunu belirtti. Revizyon İmar Planı'nın günün şartlarına uymadığını ve pek çok parsel sahibini mağdur edeceğini ifade eden Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar Sidelilere, "Sizlerinde desteği ile sadece parsellere değil toptan Side'nin çehresini değiştirecek bir imar planı çalışmalarına bugünden itibaren başlıyoruz, bugün Side için bir milattır" diye seslendi.
Toplantıda Sidelilere konuşan Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, 1994 yılında hazırlanan revizyon imar planının da bulunduğu bir tablo ile kaçak ve çarpık yapılaşmanın Side'ye hakim olduğunu ve bu nedenle de Side'nin asıl güzelliğinin ortaya çıkmadığını söyledi. Başkan Uçar, kardelen olarak nitelediği eski cumbalı taş binaların yeniden ortaya çıkarılması gerektiğini, tarihi dokuyu koruyarak yeniden yapılaşmanın ve yaşamanın mümkün olduğunu vurguladı. 1976 yılından bu yana Side'nin birinci derecede sit alanı olduğunu belirten Başkan Uçar,
"Türkiye'deki diğer ön plana çıkmış sahildeki yerlerden Side'nin ne eksiği var? Alaçatı diyorsunuz. Bir kent planı düzenlemesi yapmışlar. Plastik masa ve sandalyeleri kullanmıyorlar. Muhakkak ahşap olacak. Bir güzellik, bir tarz, bir stil oluşturmuşlar. Pansiyon odalarını 150- 250 TL satıyorlar" dedi.