Başkan'ın gözü finalde

Beşiktaş'ın Avrupa macerasını izlemek üzere Viyana'dayız.10 gün önce CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Berlin gezisinden döner dönmez Başkan Yıldırım Demirören'den davet almıştım, şöyle diyordu:



Beşiktaş'ın Avrupa macerasını izlemek üzere Viyana'dayız.10 gün önce CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Berlin gezisinden döner dönmez Başkan Yıldırım Demirören'den davet almıştım, şöyle diyordu:

'Haydi bakalım; Beşiktaş için göreve davet ediyorum. Hep siyasilerin seyahatlerine mi katılacaksınız?'
'Memnuniyetle' demiştim.
Beşiktaş-CSKA maçına Enis Berberoğlu 'Gidelim' demişti, Ekrem Dumanlı da vardı. Beşiktaşlılar olarak Wien maçına gidelim diye sözleşmiştik. Yalçın Doğan, Reha Muhtar, Mehmet Tezkan, Fikret Ercan, Erdoğan Aktaş... Ekip sağlam.
İşte dün Viyana'dayız. Başkan, 'ilk defa takım uçağına gazeteci davet ettiklerini' söyledi.
Murat Çelik aradı Başkan'ı 'Avrupa'daki ilk maça da Ankara temsilcilerini davet edelim' önerisinde bulundu, Demirören bu fikri çok sevdi.

'CAMİA İNANIYOR'
Avrupa yolunda Demirören takımdan umutlu. 'Camia kenetlendi' dedi sohbetimizde. 'UEFA finaline gözümüzü diktik, taraftar da aynı inançta' diye devam etti. Sonra ekledi: 'Bu sene olmazsa seneye, büyük bir adım attık.'
Nereden nereye...
Eskiden Avrupa maçları Beşiktaşlı'nın kabusuydu, şimdi şampiyonluktan bahsediliyor.
Takımın havası çok iyi. Yıldızlar parlıyor ve seyir zevki yüksek futbol oynuyorlar.
İşler kötü giderken bile Beşiktaş'ın gol atacağına inanç yüksek, son ana kadar mücadele bırakılmıyor, bunu önem-siyorum. Taraftar ise haftalardır adeta şov yapıyor. Yeni besteler harika.

CİMBOM'UN STADINI KISKANIYOR
Başkan keyifli, camiayı kenetleme hedefini ilk kez yakaladı. 'Peki zemin?' dedim, 'İnönü'nün çimleri'... Şimdi üç hafta İnönü'de maç yokmuş, 'tamamen düzelecek' sözü verdi.
Dünya yıldızları için bu şart, sevindik.
Bir de stat konusu var. Seyrantepe'yi kıskanıyoruz. Başkan samimi, 'Bizim de içimiz gidiyor' dedi. Müjde yakınmış. Stat projesinde önemli gelişmeler var. 'Size özel anlatacağım' dedi.
Viyana'dan haberler böyle. Takımın morali yerinde, hedefi yüksek. Başkan haklıymış, takım uçağıyla yapılan seyahat siyasilerle yaptıklarımızdan çok farklı. Benim için bu kısa gezide bir de sürpriz var: Frida Kahlo Sergisi. Maçtan önce     3-4 saatimi ayırıp sergiye kaçıyorum.

İsmail KÜÇÜKKAYA