Basın Müzesi'ne Bağışlar Hız Kazandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir'e kazandırılmak istenen Basın Müzesi'nin yerinin belirlenmesiyle birlikte yapılan bağışlar da hız kazandı

Basın Müzesi'ne Bağışlar Hız Kazandı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir'e kazandırılmak istenen Basın Müzesi'nin yerinin belirlenmesiyle birlikte yapılan bağışlar da hız kazandı. Meslekte 40 yılı geride bırakan gazeteci Selçuk Kardaş, kişisel gazete arşivinin yanı sıra fotoğraf makinasını, 1964'lü yıllara ait video kamerasını, yaş ve kuru pilli flaş bataryalarını ve flaşlarını Basın Müzesi'ne bağışladı. Kardaş, bağışlarını İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'e teslim etti. Proje için Başkan Sertel'e teşekkür eden gazeteci Selçuk Kardaş; "Böylesine anlamlı bir projeye katkı koymaktan büyük mutluluk duyuyorum. Mesleğe başladığım 1969 yılından bu yana kullandığım malzemeleri ve gazetelerin orijinallerini sakladım. Projeyi duyunca benim için çok kıymetli olan bu arşivi Basın Müzesi aracılığıyla torunlarıma ve gelecek nesillere armağan etmek istedim" dedi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ise duyarlı davranışı için Selçuk Kardaş'a teşekkür ederek, elinde basın ile ilgili malzeme bulunan tüm vatandaşları müzeye bağışta bulunmaya davet etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa bir süre önce tarihi Ayavulka Kilisesi'nin müştemilat binasını Basın Müzesi yapılmak üzere İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne vereceklerini açıklamıştı.