Ak Parti'de Referandum Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, toplumun değerlerine direnenlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Ak Parti'de Referandum Değerlendirme Toplantısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ve Sakarya İl Koordinatörü Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile birlikte Sakarya İl Başkanlığının referandum değerlendirme toplantısına katıldı.
Reisoğlu Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Erdem, "Devletin kurumları arasındaki kavga nedeni ile koca bir imparatorluk gitti. Bugün de bu kavga hala devam etmekte. Her an ihtilal yapılabilir, her an her şey değişebilir ihtimali olan bir ülkede yapılan böylesi bir referandum, işte bu yönüyle çok önemli idi. 80 ihtilalinin bize hediyesi olan PKK ve istikrarsızlığın kurumsallaşması, bu referandumda elde edilen sonuç ile artık değişecek, şimdi kazanımlar zamanıdır" dedi.
Sakarya'nın çok başarılı bir referandum süreci yaşadığını ifade eden Erdem, "Bizden sonraki nesiller bizimle gurur duyacaklar ve bunda Sakarya'nın da çok büyük katkısı var. Sakarya' da alınan yüzde 67.30'luk sonuçtan dolayı İl Teşkilatına ve Seçim Kurulu Merkezinde görev alan, başta SKM Başkanı Osman Aydın olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Fakat şu da bir gerçek ki uyumlu çalışmanın, birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde başarıda olmaz. Sakarya bu uyumu yakalamış ve birlik içerisinde çalışmanın ürününü de almıştır. Sandıklarda yüzde 99.95 oranında bir hakimiyeti var. Sakarya'da dolayısıyla sandıklara da hakim bir teşkilat var" diye konuştu.
Erdem AK Parti olarak referandumu bir güven oylaması olarak görmediklerini belirterek, "Biz, bu yola çıkarken güven oyu istemedik. Bizim amacımız Türkiye'yi ileriye götürmekti, ama muhalif partiler işi bu tarafa döndürdüler. Bir bakıma iyi de oldu, partimizin gücünü görmüş olduk. Fakat burada onların düştüğü hataya düşmememiz gerek. Onlar şu anda yüzde 42'yi paylaşamıyorlar. Biz, şu veya bu şekilde Evet oylarının tamamını sahiplenerek bize oy veren ama AK Parti seçmeni olmayan vatandaşlarımızı kırmamalı, onları üzmemeliyiz. Biliyoruz ki onlar, bu ülkenin geleceği için evet dediler; biz de zaten ülke için oy vermesini istiyorduk herkesin. Buradan yola çıkarak halkımıza teşekkür borcumuz var" dedi.
Referandum değerlendirme toplantısının aynı anda 2011 seçimleri startının alındığı gün olduğunu belirten Erdem şunları söyledi; "Bugün referandum değerlendirmesi yaparken aynı zamanda 2011 seçim sürecini de başlatmış oluyoruz. AK Parti olarak revize edeceğimiz neler var onları da değerlendireceğiz. Diğer partilerin düştüğü hatalara düşmemeliyiz. Bir AK Partili, yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilmeli, birlikte yaşadığı insanları tanımalı ve onların da değerlerine saygı duymalı. Toplumun değerlerine direnen, toplumu hizaya getirmeye çalışan partilerin durumunu görüyoruz."
AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, toplantıda referandum sonuçları hakkında bilgi verdi. Sakarya'ya ait rakamsal verileri ve seçim sürecinde yapılan çalışmaları tek tek söyleyen Uncuoğlu'nun ardından SKM Başkanı Osman Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Özden, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve İlçe Belediye Başkanları adına Ali İnci'de söz alarak referandum sürecinde yapılanları anlattılar.