Vali Harput Muhtarlarla İftarda Buluştu

Muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, köyden kente göçü engellemek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Milletimize hizmet etmekten yorulmuyoruz" dedi.

Bursa Valiliği, yerel yönetimlerin önemli bir unsuru olan köy ve mahalle muhtarlarıyla iftarda bir araya geldi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve çok sayıda muhtar katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Vali Harput, demokratik bir referandum süreci yaşadıklarını söyledi. Harput, "Türkiye'de demokrasi olgunluğunun ne kadar yüksek seviyeye geldiğini referandum ile görüyoruz. Referandum sürecini huzur ve güven içerisinde yaşadığımız ortada. Bu bizim güzelliğimiz ve zenginliğimiz" diye konuştu.

"HİZMET ETMEKTEN YORULMUYORUZ"
Harput, insanlara hizmet etmekten haz duyduklarını ifade ederek, "İnsanımıza hizmet götürürken, ne kadar çok yorulursak o kadar çok şükür diyoruz. Hizmet etmekten yorulmuyoruz. Bugün milletimize hizmet götürürken, Allah'a bize yorulmayı nasip etmesin diyoruz. En iyi ömür millete hizmet etmekle geçendir. Biz de bunun için çalışıyoruz. Hedefimiz kırsaldaki nüfusu kırsalda tutmaktır. Kırsalın imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek, o insanların bulunduğu yerdeki yaşam kalitesini artırmaktır" şeklinde konuştu.
Programın ardından Bakan Çelik ve Vali Harput, mahalle ve köy muhtarlarını tek tek elini sıkarak uğurladı. Çelik, program çıkışında muhtarların sıkıntılarını dinledi. Muhtarlarla yaklaşık 10 dakika boyunca sohbet eden Çelik, muhtarların mahalle ve köylerindeki sıkıntılarına çözüm üretmek için çalışacaklarını ifade etti.