Uludağ Ve Çamlıbel Elektrik'in Hisse Devri Gerçekleşti

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin hisse devri gerçekleştirildi.

940 milyon dolar bedelle özelleştirilen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş ve 258 milyon 500 bin dolar bedelle özelleştirilen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin Limak Kolin ve Cengiz Ortaklığına devri tamamlandı. Rixos Otel'de düzenlenen hisse devir sözleşmesi törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile şirket yetkilileri katıldı.
Bakan Yıldız, özelleşen liberalleşen bir yapıya doğru gidildiğini belirterek bunun daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir enerji politikasını oluşturduğunu söyledi. Yıldız, hisse devir sözleşmesi töreninin kamuda zaman zaman tesis edilemeyen ortak dilin en iyi örneklerinden birisini tesis ettiğini ifade ederek, özel sektörün Türkiye'deki siyasi istikrara duyduğu güvenle birleştiğinde böyle bir törenin ortaya çıktığını dile getirdi. Bakan Yıldız, "Bu bir varlık satışı değil. Belli bir müddet sonra bunlar
kamuya tekrar işler şekilde geri dönecek. O yüzden bu hizmetlerin özel sektör eliyle yapılabiliyor olması performans değerlendirmesi açısından da son derece önemli" dedi.
Bakan Şimşek de, özel sektörün dağıtım şirketlerine olan ilgisinin Türkiye'ye olan güveni ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye'ye olan güvenin de ekonomik ve siyasi istikrarı işaret ettiğini belirten Şimşek, "Zaman zaman bana soruyorlar yabancı şirketlerin katılımı sınırlı kaldı diye hatta son özelleştirmelerde hiç küresel yatırımcı ihaleye katılmadı diye. Aslında bunun cevabı son derece açık. Küresel yatırımların temel kaynağı olan Avrupa'da ciddi sıkıntılar var. Özel sektörün bilançoların da devletlerin
bilançolarında çok büyük sıkıntılar var. Türkiye'de bu kriz döneminde gerek bankacılık sektörünün sağlam olması gerekse özel sektörün sağlam ve dinamik olması nedeniyle bizim özel sektörümüz bu ihalelere olan ilgisi Türkiye'nin geldiği noktayı ifade etmek açısından çok önemli" dedi.
Konuşmaların ardından hisse devir sözleşmesi imzalandı.