Referanduma Doğru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, "AKP ve yöneticileri, eli kanlı terör örgütü PKK'yı aklama gayretinde" dedi.

Yıldırım, Kızıldağ yaylasında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlere Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Torun, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serhat Kanat, eski milletvekili Metanet Çulhaoğlu da katıldı.
Referanduma ilişkin değerlendirmesinde hükümete yüklenen Yıldırım, "Reşadiye'de 7 şehit verdiğimizde önce Hüseyin Çelik, sonra Bülent Arınç katliamın PKK tarafından yapılmış olamayacağı yönünde hedef saptırmaya çalıştılar. Ancak PKK bizzat kabul edip ilan etmesine rağmen, bu sefer de Başbakan Erdoğan, 'Her ne kadar PKK kabul etse de bu iş provokasyon kokuyor' demiştir. Yani AKP ve yöneticileri eli kanlı terör örgütü PKK'yı aklama gayretinde" diye konuştu.
Recai Yıldırım, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Mehmetçik eskiden sınır ötesinde, dağlarda eşkıya kovalar, inlerinde basardı. Artık eşkıya şehre yerleşti. Özerk Kürdistan istiyorlar. İkinci bayrak asalım diyorlar. Birleşmiş Milletleri göreve çağırıyorlar. 'PKK ile pazarlıklarını açıkla' diyenlere hakaretler eden zihniyet, ne yazık ki bütün bu anayasal suçları işleyenlere karşı pozitif ayrımcılık yaparak destek veriyor. Milletimizin bu gerçekleri görmesini, bilmesini, duymasını ve sandıkta hayır diyerek gereğini yapmasını istiyoruz."