Radeon HD 6770 yolda

AMD'nin yeni nesil mobil grafik kartı Radeon HD 6770 13 Ekim'de satışa sunulacak

'Yeni nesil dizüstü mobil çözümlerini ancak bugün tanıtan ama daha da kötüsü masaüstü kanadından henüz ne giriş ne de hatta orta seviye tek bir modelini dahi piyasaya süremeyen Nvidia, ATI'nin takvimlenen bir sonraki neslini bakalım nasıl karşılayacak?"

Evet; bunun cevabını sizlere bırakalım ve AMDseverlere yeni nesil HD 6000 serisinin takvimlendiği müjdesini verelim.

Henüz resmi bir nitelik taşımamasına karşın, VR Zone'da yayımlanan habere göre AMD'de çalışan bir görevli tarihleri basına uçurmuş bile.

Buna göre, zaten önceden de öngörüldüğü gibi HD 6000 serisi aşağıdan yukarıya yani giriş ve orta seviye modellerden üst seviyelere doğru izleyecek. Bunun sebebi tabii ki Nvidia'nın Fermi ailesinden henüz gelmemiş giriş ve orta segment kartların önünü kesmek. Yeni neslin ilk serisi ise HD 6700 olacak. Söylenen tarih 13 Ekim. Bu arada ATI bu sefer çift GPU'lu bir HD 6770 de ile de çıkabilirmiş karşımıza. Yine HD 6700 serisi ile birlikte AMD'nin orta seviyede 256-bit bellek arayüzüne geçiş yapacağı söylentiler arasında. Fakat bu son dediğimizle ilgili ne bu AMD çalışanından ne de bizzat AMD yönetiminden resmi bir beyanat gelmiş değil henüz.

Velhasıl HD 6700 ertesinde, HD 6600 ve HD 6500 bekleniyor. Yeni amiral gemisi HD 6970 ise bu yılın sonunda çıkacak. Ve son olarak da en merakla beklenen seri olan HD 6800 içinse 2011'in ilk çeyreğini işaret ediyor kaynağımız.

Bu arada Nvidia'nın yeni neslinden orta seviye ilk çözümü olacak GTS 450'nin 13 Eylül'de çıkacağını hatırlatalım. Giriş seviyeleri için öngürülen tarihse Ekim ayı. Yani işler tam da ATI'nin istediği gibi gidiyor. Önce yeni nesli çıkaracak ATI ve tabii bununla birlikte de eski neslinden peşisıra indirimlere girişecek.