Polatlı Belediyesi'nden Rektör Bıyıklıoğlu'na vefa

Türkiye'de üniversitelerin gelişmesine çok önemli katkı sağlayan Atatürk Üniversitesi'nin unutulmaz rektörü Kemal Bıyıklıoğlu, ölümünün 24. yılında Po

Türkiye'de üniversitelerin gelişmesine çok önemli katkı sağlayan Atatürk Üniversitesi'nin unutulmaz rektörü Kemal Bıyıklıoğlu, ölümünün 24. yılında Polatlı Belediyesi tarafından hazırlatılan "Polatlılı Bir Bilim Adamı: Prof. Dr. Kemal Bıyıklıoğlu" hatıra kitabıyla anılıyor.

Üniversitelerin gelişmesinde önemli katkıları olan ve bir ömür boyunca üniversite ile halk arasındaki engellerin ortadan kaldırılması için çalışan Atatürk Üniversitesi'nin bayrak ismi Kemal Bıyıklıoğlu için hazırlatılan "Polatlı Bir Bilim Adamı Prof. Dr. Kemal Bıyıklıoğlu" adlı hatıra kitabının galası 14 Eylül'de Sakarya Zaferi kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Polatlı Kültür Yayınları arasında bu kitabın çıkmasını sağlayarak Kemal Bıyıklıoğlu, hocaya büyük bir vefa örneği gösterdiklerini belirten Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Kemal Bıyıklıoğlu Hoca'nın, bu ülkeye yeni ufuklar kazandıran, sanat, edebiyat, bilim, siyaset ve bürokrasi camiasında sayısız insanın yetişmesinde büyük emekleri olan bir insan olduğunu söyledi.

Başkan Çelik, "Kemal Bıyıklıoğlu'nun yetim kalmış Anadolu insanına yol göstererek, onlara yol açmış bir öncü ve Polatlı'nın yetiştirdiği Türkiye çapında bir değer olduğunu kaydetti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Şehir insan ilişkisi içinde Cahit Külebi nasıl Niksar ile özdeş ise Bıyıklıoğlu Hoca'nın da aynı şekilde Polatlı ile özdeş olduğunu vurguladı.