Pakistan'a Dostluk Tırı

Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için Türk Kızılayı öncülüğünde harekete geçen Kayserili firmalar, Ramazan Bayramı öncesinde 6 TIR'dan oluşan yardım filosu çıkardı

Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için Türk Kızılayı öncülüğünde harekete geçen Kayserili firmalar, Ramazan Bayramı öncesinde 6 TIR'dan oluşan yardım filosu çıkardı. Boydak Holding, İpek ve Kilim Mobilya ile Pansu tarafından hazırlanan filo, selin yaraları sarmak için bayramda Pakistan'da olacak.
Geçtiğimiz Hafta sonunu Kayseri'de geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teşvikiyle harekete geçen Boydak Holding'e bağlı İstikbal A.Ş., Kilim Mobilya, İpek Mobilya ve Pansu acil ihtiyaç duyulan ana malzemeleri Pakistan'a ulaştırmak için harekete geçti. Firmaların kendi aralarında hazırladıkları yardım malzemelerini düzenlenen törenle Kızılay Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de katıldığı teslim töreninin hemen ardından yola çıkan TIR'ların Çarşamba günü Pakistan'daki sel bölgesinde olması planlanıyor. Battaniye, yastık, giyecek ve gıda maddelerinin yanında en çok ihtiyaç duyulan su da yardım malzemeleriyle birlikte yola çıktı. Yaklaşık değeri 90 milyon doları bulan yardım malzemelerinin Kızılay'a teslimi sırasında konuşan Vali Mevlüt Bilici, "Kayseri halkı ve sanayicisi kadirşinaslığını, yardım severliğini bir kez daha ortaya koydu. En çok ihtiyaç duyulduğu dönemde, krize rağmen Pakistanlı kardeşlerimizin yardımına koşan Kayserili Hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.