Mhp'nin Hayır Turları Devam Ediyor

MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandum öncesinde oluşturdukları ekiplerle çalışmalara devam ettiklerini söyledi

MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandum öncesinde oluşturdukları ekiplerle çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Yaptıkları ziyaretlerde 'hayır'ların çoğalmaya başladığını gördüklerine dikkat çeken Danışmaz "Bilinçli olarak 'Hayır' dendiğini görüyoruz" dedi.
Referandum öncesi ziyaret turlarını sürdüklerini kaydeden Abdullah Danışmaz, çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. Danışmaz "20 gündür Düzce genelinde niçin evet diyeceğiz yada niçin hayır diyeceğiz anlamında hiç kimsenin kafasında referandumda kullanacağı oyla ilgili bilgisi de, düşüncesi de yoktu. Çoğunlukla milletvekillerinin çalışmasıyla evet diyebiliriz diye vatandaşa yanlış bilgi aktarımında bulunduklarını düşündüğüm için 20 gündür geceli gündüzlü mahalle ve köyleri geziyoruz. Yaklaşık 10 ekip yaptık. 10 ekiple beraber merkeze ilçelerde çalışmalarda bulunuyoruz. Genel merkezde bizlere yardımcı oluyor. Bu konuda destek istediğimizde hemen sağlanıyor. Zaman zaman Genel Başkan Yardımcısı olarak Münir Kutluata geliyor" şeklinde konuştu.
12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği paketi oylaması öncesinde çalışmaların güzel gittiğini ve halkla diyaloglarının çok iyi olduğunu vurgulayan Danışmaz "Ziyaretlerimizde siyaset yapmaya değil, referandum hakkında sizleri bilgilendirmeye geldik diyoruz. Yarın geç olmasın diye bu anayasaya neden 'hayır' dememiz gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Halkımız hiçbir şey bilmiyoruz neden 'evet' , neden 'hayır' diyorlar. Bize anlattıklarınızı her köşeye ulaşın anlatın diyorlar. 20 gün öncesiyle şuan ki pozisyona bakıldığında hayırların çoğalmaya başladığını ve özellikle bilinçli olarak hayır dendiğini çalışmalarımız neticesinde görüyoruz. İnşallah çalışmalar 11 Eylül akşamına kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.
"BİZ SİYASETİ ÇİRKİNLEŞTİRMEK İSTEMİYORUZ"
MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, referandum öncesi yapılan çalışmalarda Seçim Kurulunun belirlediği yerlerin kullanılmadığını söyledi. Danışmaz, ilgili makamların buna neden yaptırım uygulamadığını sorarak "Yasak olmasına rağmen Belediye ve Avni Akyol parkında stantlar açıldı. Neden seçim kurulunun belirlemiş olduğu yerler kullanılmıyor? Biz, Siyaseti çirkinleştirmek istemiyoruz" dedi
Referandum sürecinin daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesinin sağlanması amacıyla Düzce Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında yapılan toplantının ardından kurallara uygun hareket edilmediğini belirten Danışmaz şöyle konuştu: "Valiliğin başkanlığında bir toplantı yaptık. Sayın valimiz bütün partilerin başkanlarını toplayarak seçim kurulunun önermiş olduğu çalışmalara uyulması konusunda ricada bulundu. Bende o gün söylemiştim. Bu kuralları bütün siyasi partiler uygular. Bir siyasi parti bunlara uymaz demiştim. Her seçim ve oy verme döneminde uymayacağını söylemiştim. Orada hayır herkes belirlenen kurallara göre hareket edecek denilmesine rağmen dediğimiz gibi oldu. Belediye ve Avni Akyol parkında stantlar açıldı. Bunların kesinlikle yasak olması ve şikayet dilekçelerinin olmasına rağmen Belediye Başkanı da buna göz yumarak hala kaldırılmış değil. Seçim kurulu ve Belediyeye şikayetler var. Hala kaldırılmadı. Biz diyoruz ki neden seçim kurulunun belirlemiş olduğu yerler kullanılmıyor yada ilgili makam neden yaptırım uygulayamıyor? Biz farklı bir boyuta geçmek istemiyoruz. Siyaseti çirkinleştirmek istemiyoruz."
Başkan Danışmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af sözlerini de talihsizlik olarak değerlendirdi. Danışmaz "Bizim amacımız ve gayemiz referandum da anayasa paketinin ülke menfaatine olup olmadığı konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda mitinglerde referandum konuşulması gerekirken kendi siyasi düşüncesini ortaya koyarak genel af konuşması şu ortamda uygun değildir. Bunu da kabul etmemiz mümkün değil" dedi.