Kızılay Serdivan Şubesi'nden İftar

Kızılay Serdivan Şubesi Tuna Tan Tesislerinde iftar yemeği verdi.

Kızılay Serdivan Şube Başkanlığı'nın Serdivan Kaymakamlığının destekleri ile düzenlediği iftar yemeği Kızılay dostlarının katılımı ile gerçekleşti. İftar yemeğine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfü Akar, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, AGDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Aras, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kızılay Şube Başkanları ve Kızılay gönüllüleri katıldı. İftar yemeğinde Kızılay ile ilgili çalışmalar anlatıldı.
Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, katılımcılarına şükranlarını sunarak her şeyin en iyisini yapmak üzere yola çıktıklarını bu yolda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Her şeyin zamanın da yapılmasının önemli olduğunu belirten Temel, "Her şeyi tam zamanında yapmalı insan. Tam zamanında uzatmalısın elini küçücük bir yürek yetim kaldığında. Tam zamanında koşmalısın komşun aç yatarken yardımına. Tam zamanında yardımına koşmalısın, senden başka dostu olmayan Filistin'e. Tam zamanında için titremeli, çocuklarına çöp bidonundan ekmek arayan kadına. Tam zamanında giydirmelisin, arkadaşlarının bayramlık elbiselerine imrenerek duvar dibinde ağlayan çocuğu. Tam zamanında koşmalısın dünya harbinde her şeyi ile sana koşan Pakistan'a. Tam zamanında vermelisin hayrını görmek için, malının zekatını Tam zamanında koşmalısın imdadına, selin evini yurdunu her şeyini gözlerinin önünde alıp götürdüğü Rizeli kardeşine, Pakistanlı kardeşine. Tam zamanında uzatmalısın yardım elini ki Kızılay'a, ihtiyaç duyduğunda elini uzatabilsin Kızılay sana. Tam zamanında yapmalısın kan bağışını ki, hasta yatağında kan beklerken can vermesin Ahmetler, Ayşeler. Iskalamak istemiyorsan hayatı, ıskalamak istemiyorsan hayatı haydi şimdi kalk bakalım, silkin şöyle bir at üzerinden hayatın yorgunluğunu, vakit zannettiğinden daha az, haydi kalk bakalım şimdi, vakit gariban çocuğa, dul kalmış bacına, selden geleceği kararmış Pakistan'a, zulüm altında inleyen Gazze'ye ve nicelerine yardım elini uzatma vaktidir" dedi.
Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfü Akar'da Kızılay'ın artık kabuğuna sığmayan bütün dünyaya ulaşabilen ve yardım elini uzatan bir kuruluş olduğunu belirterek, "Türk Kızılay'ı Rize'de, Elazığ'da, Gazze'de, Sudan'da ve 2005 yılından beri Pakistan'da ki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Pakistan'da yaşanan son sel felaketinden sonra 50 kişilik ekiple takviye yapıldı. Pakistan Kızılay'ı ile işbirliği içerisinde çalışmalar devam ediyor. Türk Kızılay'ı gerek Endenozya'da gerekse Haiti'de ki hızı bütün dünyayı imrendirdi" diye konuştu.
Serdivan Kaymakamı Fahri Keser ise Kızılay ile en güzel çalışmalarının 99 depreminde Kocaeli Vali Yardımcısı olduğu dönemde olduğunu belirterek, "O zaman Kızılay'ın en fazla telkin edildiği dönem olmasına rağmen Kızılay'ın büyüklüğünün ne olduğunu ve gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Daha sonra ki süreçte Tuzla'da çok başarılı çalışmalara imza attık ve Tuzla Kızılay Şubesini örnek şubeler arasına soktuk inşallah bu genç ve azimli Şube Başkanımızla burada çok daha güzellerini yapacağız. Sizlere güvenim sonsuzdur. Kızılay'a desteklerinizi esirgemeyin" dedi.
İftar yemeği çekilen aile fotoğraflarından sonra tamamlandı.