İnci Akü, Turqualıty kapsamına alındı

Sektörünün öncü firmalarından İnci Akü, markalaşma programı olan Turqualıty kapsamına alındı.

Sloganı '10 yılda 10 Dünya markası yaratmak' ve m

Sektörünün öncü firmalarından İnci Akü, markalaşma programı olan Turqualıty kapsamına alındı.

Sloganı '10 yılda 10 Dünya markası yaratmak' ve misyonu güçlü global markaları geliştirip Türkiye'nin ihracatını artırarak, 'Türk Malı' imajı ile ülke itibarını güçlendirmek olan Turqualıty, yerli ürünlerin yurt dışında markalaşması hedefleyen bir program. Gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıpları uluslararası arenada yer almak isteyen şirketleri daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor.

Tekstil, hazır giyim, otomotiv, elektronik ve gıda gibi rekabetçi sektörler bakımından ihracatta markalaşmanın önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Turqualıty, Türkiye'nin rekabet gücünü elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde idari bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerine zemin hazırlamak suretiyle uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri amacıyla oluşturulmuş destek platform konumunda.

Yoğun markalaşma faaliyetleri sürdüreceği 39 ülkeyi hedef seçen İnci Akü, programda kalacağı 5 yıl boyunca bu ülkelerde marka haline gelmeyi, ihracatını artırmayı ve kalıcı olmayı hedefliyor. Sektöründe Turqualıty Programı kapsamına alınan ilk marka olan firmanın dünyanın önde gelen akü üreticilerinden biri olma yolunda güçlü adımlarla ilerlemesi bekleniyor.

İnci Akü Ceo'su Göksel Paker, sadece ulusal değil uluslararası pazarlarda da rekabet gücüne sahip, tüm iş süreçlerinde kalite standartlarını gözeten ve markalaşma sürecinde başarılı olmuş şirketlerin program kapsamına alındığını belirterek, "İnci Akü, kendi sektöründe Turqualıty Programı'na dahil edilen ilk marka olarak, öncü konumunu pekiştirmiştir. Bu programa girmesinin, İnci Akü'yü global rekabette ön saflara taşıyacağına inanıyoruz." dedi. İnci Akü'nün güçlü bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Paker, "İnci Akü bugün 65 ülkeye yaptığı ihracatla sektöründe ihracat lideridir. İnci Akü, Turqualıty kapsamında yurtdışı faaliyetlerinde ağırlıklı olarak; yurt dışı teşkilatlanma, reklam ve pazarlama, patent, marka tescil ile danışmanlık konularındaki desteklerden yararlanmayı hedefliyor." ifadelerini kullandı.