Bdp Eşbaşkanı Kışanak Van'da

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışanak, yeni bir anayasada, Kürt kimliği, kültürü, anadilde eğitim hakkı, tüm inançlara saygı, başörtüsünün önündeki engelin kaldırılması, ücretsiz sağlık ve eğitim hakkı ile en önemlisi demokratik özerkliğin olması gerektiğini belirtti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışanak, yeni bir anayasada, Kürt kimliği, kültürü, anadilde eğitim hakkı, tüm inançlara saygı, başörtüsünün önündeki engelin kaldırılması, ücretsiz sağlık ve eğitim hakkı ile en önemlisi demokratik özerkliğin olması gerektiğini belirtti.
BDP Van İl Başkanlığı'nın Beşyol Meydanı'nda düzenlediği 'Boykot Mitingi'ne katılan Gülten Kışanak, partilileri Kürtçe selamladıktan sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü. Kışınak konuşmasını baştan sona kadar bugün Diyarbakır'da partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisini eleştirerek sürdürdü.
Başbakan Erdoğan'ın meydanı dolduran kalabalık ile paylaşacağı ortak yanının olmadığını savunan Kışanak, kendilerini bu halkla paylaşacak bir mücadelelerinin olduğunu ifade etti. Uzun bir süredir BDP'nin boykot kararından vazgeçecek gibi gösterildiğini de ifade eden Kışanak, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Senin emrinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları var, yeşil kart büroları var, koruyucular var, asker ve polis var. Ama sen çıkıp, 'Bitaraf olmayan bertaraf olur' diyorsun. İşte tehdit budur.
Ama bu halk bu tehditlere pabuç bırakmayacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın dün Ağrı mitinginde söylediği 'Kim bu savaştan ne kazandı?' sorusunun doğru bir tespit olduğunu vurgulayan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Sayın Başbakan sen bu savaşın neden çıktığını bilmiyor musun? Eğer sen bir halkı yok sayarsan bu savaş nedenidir. Sen 8 yıldır neden parmağını kıpırdatmıyorsun? Bu halk ne zaman barış elini sana uzattıysa geri çevirdin. Öcalan 11 yıldır bir hücrede yaşıyor ve buna rağmen diyalog kurmak için çaba gösteriyor ve Kürt halkına onurlu bir gelecek sunmaya
çalışıyor. Sen 8 yıldır neden bir adım atmadın? Biz bu halkın temsilcileri olarak 3 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz ve barış elimizi uzatıyoruz. Gelin görüşelim diyoruz biz buradayız" şeklinde konuştu.
Başbakan'ın dün Ağrı'da yaptığı duygusal konuşmanın ardından döndüğü Ankara'da savaş aslanı kesildiğini iddia eden Kışanak, hükümetin 3 yılda 3 tane savaş tezkeresi çıkardığını kaydetti. Kışanak, AK Parti'nin yanı sıra Cumhuriyet Halk partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin de bu tezkerenin altında imzaları olduğunu kaydetti.
Başbakan'ın Kürtlerin oylarını çaldığını da iddia eden BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Eğer sizin oylarınızı çalmadığını söylüyorlarsa yüzde 10 seçim barajını indirecekler ve sizden aldıkları 30 milletvekilini geri verecekler" şeklinde konuştu.
Yeni bir anayasada Kürt kimliği, kültürü, anadilde eğitim hakkı, tüm inançlara saygı, başörtüsünün önündeki engelin kaldırılması, üçretsiz sağlık ve eğitim hakkı ile en önemlisi demokratik özerkliğin olması gerektiğini belirten Kışanak, "İşte sivil, demokratik, eşitlikçi anayasa böyle yapılır. Bu halk ne istiyor diye isteklerine kulak verilerek yapılır. Biz büyük bir özgürlük yürüyüşü başlattık. Kimsenin 'Evet' ve 'Hayır'ı ile işimiz yok. Bu anayasa diyor ki herkes Türktür. 'Siz Türk müsünüz?' Bu anayasa
diyor ki Türkçe'nin dışında dil okutulmaz. Sizin anadiliniz Türkçe mi? İşte biz bunun izin 12 Eylül günü diline, dinine, inancına sahip çıkan, barış ve özgürlük isteyen herkesi boykot yapmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.