Bakan Özak Boş Durmuyor

Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir programa katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, boş durmuyor.

İlk olarak AK Parti merkez içe başkanlığınca Park Restoran'da düzenlenen sandık müşahitleri eğitim programına katıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adan Günnar, AK Parti merkez ilçe başkanı Yılmaz Büyükaydın ve sandık müşahitlerinin katıldığı eğitim toplantısında konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak "Siz sandık görevlileri referandum için çok önemlisiniz. Hepinize çok büyük görevler düşüyor. Sandık başında haksızlık yapmayacağız ve haksızlığa da göz yummayacağız. Bu görevi hakkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Buradaki çalışmalarınız ülkemizin önünün açılmasına, özgürlülerin paylaşılmasına, hakkın ve adaletin yerine gelmesine vesile olacaktır. Sizleri tebrik ediyor, hepinize Yüce Allah'tan başarılar diliyorum" dedi.
Bakan Özak daha sonra Zorlu Grand Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde Trabzonlu iş adamlarıyla bir araya geldi. Yemeğe Bakan Özak'ın yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu başta olmak üzere çok sayıda işadamı katıldı. Burada yaptığı kısa değerlendirmede önemli olanın demokrasi olduğunu belirten Özak " İyi ki demokrasi var, iyi ki siyasi partiler var. Sandık var, oy var, iktidar var, zamanla iktidar değişir, bu demokrasinin getirisidir. Bütün partilere saygı duyuyoruz, hepimiz farklıyız ama hepimiz eşitiz, biz bunu söylüyoruz. Bakanlık olarak icraatlarımızda bunu yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde istikrar var. İstikrardan önce 16 ayda bir hükümetler değişiyordu ve bu da memlekette olumsuzluklara sebep oluyordu. Bugünkü istikrar işadamlarımız, halkımız sayesinde sağlanmıştır. Bizim başarımız varsa bu sizindir. Hangi partiden olursak olalım hedefimiz; Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak" diye konuştu.
UĞURLU'DA BAKAN'A BÜYÜK İLGİ
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, iftar programının ardından partisinin kadın kollarının organizasyonu ile Merkez Uğurlu Mahallesi'ndeki vatandaşlarla buluştu. Uğurluspor Kulübü Lokali'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Özak,12 Eylül'de yapılacak Anayasa referandumuna ilişkin de bilgi vererek, "Türkiye çok büyük bir ülke. baktığımızda Almanya ve ABD gibi ülkelerde bugüne kadar hiç darbe oldu mu? Türkiye de bu ülkeler gibi olacak. Allah nasip ederse 2011'de tekrar tek başına iktidar olduğumuzda Anayasa'da çok önemli değişiklikler yapacağız" dedi.
Bütün partilerin programında Anayasa'nın değişmesi gerektiğine dair madde bulunduğunu ifade eden Bakan Özak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel afla ilgili söylemlerine de tepki gösterdi. Bakan Özak, ''Bizim terörist başı ile pazarlık yaptığımızı ileri sürdüler. Terörle pazarlık yapılmaz. Bunu hiçbir iktidarın veya hükümetin yapması mümkün değildir. Ama iftira atanlar üç gün sonra kendileri söylemleriyle cezalarını çekiyor. Bir şehirde çıkıp genel aftan bahsediyorlar, başka bir şehre gidip böyle bir şey söylemediklerini ifade ediyorlar" ifadelerini kullandı.