Ak Parti 'Evet' Turlarına Devam Ediyor

Referanduma kısa bir süre kala 'evet' turlarına devam eden AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye'nin 30 yıldır sivil bir anayasa için beklediğini belirterek, "Referandumda çıkacak 'evet' oyları uzun süre konuşulacak" dedi

Referanduma kısa bir süre kala 'evet' turlarına devam eden AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye'nin 30 yıldır sivil bir anayasa için beklediğini belirterek, "Referandumda çıkacak 'evet' oyları uzun süre konuşulacak" dedi. Yalçın'ın ziyaret ettiği BUGİAD yönetimi de referandumda evet sözü verdi.
AK Parti İl Başkanlığı, yaklaşan referandum öncesi sivil toplum örgütü ziyaretlerini sürdürdü. Bursa Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar'ı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Yalçın, referandum öncesinde sivil toplum örgütleriyle olan diyaloglara önem verdiklerini kaydetti. Yalçın, "Referandum süreci ile ilgili görüş alışverişi yapmak için buradayız. Biz inanıyoruz ki, Türkiye kaynaklarını iyi kullandığı ve devletini şeffaf hale getirdiği sürece dünyanın saygın devletleri arasında yerini alacaktır. Bizim milletimiz bunu hak ediyor. Milletin iradesine hakim bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bu kısmi anayasa değişikliği, ileride yapılacak olan kapsamlı çalışmanın ön adımı atıldı" diye konuştu.
BUGİAD'TAN REFERANDUMA DESTEK SÖZÜ
BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar, anayasa değişikliği önemsiyoruz. İş çevresinin önünü açacak maddelerin olması bizi sevindiriyor. Sadece vesayetin kalkması değil, sivil toplum örgütlerini de sanayidi bir takım yatırımını önünü açacak maddeler olacaktır. Bu yurt dışı çıkışı olayları önemliydi. Biz BUGİAD olarak elimizden geldiği kadar üyelerimize anlatmaya çalışıyoruz. Bunun önemini bizler için de çok faydalı olacağına inanıyorum. Bunun 'evet' olarak sonuçlanmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
Partililer BUGİAD ziyaretinden sonra AK Parti İl Başkanlığı'nın Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi'ndeki iftar yemeğine katıldı. AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Mehmet Tunçak ile çok sayıda partilinin katıldığı iftarda konuşan Yalçın, referandum hazırlık sürecinde gitmedikleri ilçe ve köyün kalmadığını kaydetti.
Bursa'daki referandum çalışmalarının Türkiye'de takdir topladığını vurgulayan Yalçın, "Bu çalışma sadece Bursa'da değil, Türkiye'de de dikkat çekti. Bir çalışma oldu. Şu anda çok değişik kesimlerden, sivil toplum örgütlerinden ve genel merkezden son derece tebrikler aldık. İnşallah 12 Eylülde çıkacak çok güzel sonuç, bu teşkilatın eseri olacak. Uzun yıllar konuşulacak bir netice olacak. Türkiye'nin bir adım daha ileri gitmesi için uğraşıyoruz. Türkiye ekonomisinde ciddi adımlar attık. Anayasada hak ve özgürlük ile yargı konusunda aksayan yönler var. Bunları dünyanın şartlarında düzeltiyoruz. Bu önemli bir adımdır. Eğer referandumdan başarılı olunamazsa, 'Türkiye sivil anayasa istemiyor' anlamı çıkar. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Millet bunu hak etmiyor. Sandıktan çıkacak 'evet' ile milletin sivil anayasa talebi ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin anayasa değişikliğini 30 yıldır beklediğini kaydeden Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Muhalefet alanlarda yok. Sadece iftira ve dedikodularla konuşuyorlar. Bu milletin gözünden kaçmıyor. Mevcut anayasayla insanımız bugüne kadar ne yaşadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. 30 yıldır bugün bekleniyordu. Bu partiler üstü bir konudur. Diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlardan da çok ciddi 'evet' oyu bekliyoruz"
TÜRKİYE'NİN FİNAL MİTİNGİ BURSA'DA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Eylül tarihinde Bursa'ya geleceğini hatırlatan Yalçın, "Başbakanımız 7 Eylül Salı günü Bursa'da olacak. Artık bu Bursa'nın değil, Türkiye'nin referandum finali olacak. Bu sayın Başbakan Erdoğan'ın Bursa'ya verdiği önemi gösteriyor" dedi.