Nevşehir'de Bilgilendirme Toplantısı

Nevşehir'de önümüzdeki günlerde proje kabulüne başlayacak olan Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunulacak projeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir'de Bilgilendirme Toplantısı
Nevşehir Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıda, TR 71 bölgesi olan Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde bölgesini kapsayan Ahiler Kalkınma Ajansı'nın proje kabulü ile ilgili bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarına bilgi verildi. Aynı zamanda Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olan Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın başkanlık ettiği toplantıya Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, NTSO, NESOB,GESİAD VE NESİAD temsilcileri ile Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan uzman personeller katıldı.
Burada konuşan Vali Osman Aydın, geçtiğimiz yıl Nevşehir merkezli kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı'nın, kuruluş aşamasını tamamlayarak personel alımlarını gerçekleştirdiğini söyledi. Ekim ayında ajansın proje ilanına çıkacağını ifade eden Vali Aydın, bu süreçte ajansın TR 71 bölgesi olan Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde illerinden kabul edeceği projelere hibe desteğinde bulunacağını ifade etti. Aydın, "Ekim ayının ilk haftasından itibaren ajansımız proje ilanına çıkacak. Bu arada illerde tanıtım toplantıları sürüyor. Bunun ardından ise proje eğitim toplantılarına başlayacağız. Bu bizim için çok önemli çünkü ajansa sunulan projelerin kabul görebilmesi için eksiksiz ve iyi hazırlanması lazım. Proje eğitimine sivil toplum kuruluşlarından ve kamu kuruluşlarından kişiler ile birlikte yatırımcılar katılabilecek. Bu yıl ajansımız yaklaşık 12 Milyon TL proje desteği verecek. Bu kaynağın 6 Milyon TL'si kırsal kalkınma, 3 Milyon TL'si alt yapı ve 3 Milyon TL'de tarımsal gıda sanayi projelerine ayrıldı. Önümüzdeki yıl bu değişecek. Bunun için Nevşehir'de bizlerde proje eğitimlerine ağırlık vereceğiz ve bu kaynaklardan ilimizin en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacağız.