Kral'a büyük vefa

Fulya'da bulunan Yapı Endüstri Merkezi binasında gerçekleştirilen gecede, 13 Eylül'de 19. Ölüm yıl dönümü...


Fulya'da bulunan Yapı Endüstri Merkezi binasında gerçekleştirilen gecede, 13 Eylül'de 19. Ölüm yıl dönümünde anılan 'Taçsız Kral' için yapılan etkinliğe, başta Galatasaray olmak üzere futbol camiasından çok sayıda kişi katıldı.
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in yer aldığı gecede, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Tanrıyar, Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Mehmet Cansun, Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Faruk Ilgaz, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ, teknik direktör Fatih Terim, kulübün çok sayıda eski yöneticisi, Divan Kurulu üyeleri ve Metin Oktay'ın ailesi hazır bulundu. Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Arda Turan, eski kaptanlardan Bülent Korkmaz ve Galatasaray'ın tüm yaş grubu takımlarının kaptanları da organizasyona katıldı. "Seni anmaktan öte, anlayabilmek için" adı altında gerçekleştirilen gecede, Metin Oktay için bir fotoğraf sergisi açıldı, video gösterimi yapıldı ve bir de panel düzenlendi.
Yönetim kurulu toplantısı uzadığı için yöneticilerden sadece Murat Yalçındağ geceye katılabildi. Yalçındağ "Galatasaray ismi bugün bütün dünyada bilinen bir markaysa bunun en önemli temel taşlarından biri Metin Oktay'dır. O Galatasaray'ı geniş kitlelere sevdiren isim olmuştur. Yalnızca attığı gollerle değil, efendiliği ve sporculuğu ile de örnek olmuştur" diye konuştu. Başkan Adnan Polat ise İsviçre'de olduğu için geceye katılamadı.