Hanefi Avcı'nın tutukluluğuna itiraz

"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında dün tutuklanan Hanefi Avcı'nın tutukluluğuna bugün itiraz edildi. Avcı ise Silivri Cezaevi'ne naklediliyor. Avcı'nın mahkemedeki ifadesinde iddiaları kabul etmediği, "Her şey komplo" dediği öğrenildi.

"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında dün tutuklanan Hanefi Avcı'nın tutukluluğuna bugün itiraz edildi. Avcı ise Silivri Cezaevi'ne naklediliyor. Avcı'nın mahkemedeki ifadesinde iddiaları kabul etmediği, "Her şey komplo" dediği öğrenildi. Hanefi ifadesinde, örgüte herhangi bir yardımda bulunmadığını söyledi.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Necdet Kılıç'ı da çok eskiden tanıdığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'ndan da bugün bir açıklama geldi. Kitabındaki iddialarla ilgili Hanefi Avcı'nın 27 Eylül'de ifadesinin alındığı belirtildi. Açıklamada, Avcı'nın tanık sıfatıyla dinlendiği de hatırlatıldı.

İfade esnasında "Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da hazır bulunduğu" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Bu arada Hanefi Avcı'nın Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yolculuğu Hürriyet Muhabiri Nurettin Kurt görüntüledi. (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)

HANEFİ AVCI TUTUKLANDI