Elazığlı işadamları Romanya ve Bulgaristan ile ülke sohbet toplantısı yaptı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGEME) işbirliğinde gerçekleştirilen "Romanya ve Bulgaristan Ülke Sohbet T

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGEME) işbirliğinde gerçekleştirilen "Romanya ve Bulgaristan Ülke Sohbet Toplantısı" yapıldı. Elazığ TSO Konferans Salonu'ndaki toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ'ın yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığlı işadamlarını ihracat konusunda bilgilendirmek ve onlara yeni pazarlar açmak için bu tarz eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti. Elazığ'ın ihracat potansiyeline de değinen Şekerdağ, 2009 yılında 48 firmanın 127 milyon dolar ihracat yaptığını, ancak bu rakamların çok daha yüksek olması için gerekli potansiyelin var olduğunu kaydetti.

Toplantıda daha sona Romanya Eski Ticaret Müşaviri Necati Yılmaz, Bulgaristan eski Ticaret Müşaviri Çetin Yılmaz ile İGEME'den Tolga Taylan her iki ülkeye ihracatın artırılması ve pazar imkânları hususunda bilgiler verdi.