Dardari'ye Fahri Doktora

Yalova Üniversitesi'nde 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılan Suriye Başbakan Yardımcısı Dr

Yalova Üniversitesi'nde 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılan Suriye Başbakan Yardımcısı Dr. Abdullah Dardari'ye fahri doktora unvanı verildi. Dardari, ayrıca, "Türkiye-Suriye ekonomik ilişkileri" konulu ilk dersi verdi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki törene Suriye Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dr. Abdullah Dardari ile Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Yalova milletvekili İlhan Evcin, Belediye Başkanı Yakup Koçal ile çok sayıda davetli katıldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu tarafından karşılanan Abdullah Dardari'ye eşi Reem Dardari de eşlik etti.
Yalova Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından akademik yılın açılışı dolayısıyla ilk konuşmayı Rektör Eruslu yaptı. Eruslu, Yalova Üniversitesi'ni bir dünya üniversitesi yapacaklarını belirterek, "Dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Üniversitemizi her geçen gün yenileri eklenen fakülte ve meslek yüksek okulları ile geliştiriyoruz. Sanat fakültesi ve tıp fakültesi açmak için çalışmalar sürüyor. Yine YÖK'den Çiftlikköy, Termal ve Altınova ilçelerinde açacağımız meslek
yüksek okulları için onay bekliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Abdullah Dardari'ye Eruslu tarafından fahri doktora takdim edildi. Doktora beratını alan Dardari'ye yine cübbesini de Rektör Eruslu giydirdi. Ardından akademik yılının ilk dersini vermek üzere kürsüye gelen Dardari, "Türkiye-Suriye ekonomik ilişkileri" konulu dersi İngilizce olarak verdi.