65 kilogram esrar ele geçirildi

Antalya'da düzenlenen iki ayrı operasyonda, yaklaşık 10 bin kök kenevir ve 65 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

65 kilogram esrar ele geçirildi
Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Konyaaltı ilçesindeki Hacısekiler köyünde bir kişinin mısır serası içerisinde kenevir yetiştirdiği ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı ihbarını aldı. Ekipler, takip ve istihbarat çalışmalarında Şanlıurfa'dan esrar maddesi getirileceğini belirledi. Antalya'nın Akseki ilçesi girişinde esrar maddesinin konulduğu otomobili tespit eden narkotik ekipleri, düzenledikleri operasyonda 25 kilogram kubar esrar ele geçirdi. Operasyonda otomobilde bulunan Gülcü K. ile Veli Ö. gözaltına alındı.
Aynı zanlıların esrarı Konyaaltı ilçesindeki Hacısekiler Köyü'nde ikamet eden Mehmet A. için taşıdıkları tespit edildi. Şebekenin liderini de yakalamak için çalışmalara devam eden ekipler, Mehmet A.'nın mısır serasına baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda, 3 dönümlük sera alanında 10 bin kök hint keneviri dikili olduğu tespit edildi. Kenevirlerin boyunun 2 metreyi geçtiği görüldü. Güvenlik güçleri, mahalle sakinlerinden de yardım alarak seradaki keneviri 3 saatlik çalışmanın ardından söktü. Narkotik köpeği 'Kortes'in de arama yaptığı alanda, kurutularak satışa hazır hale getirilen ve çuvallar içerisinde ağaçlık alana saklanan 40 kilogram kubar esrar da ele geçirdi. Serada ele geçirilen kenevirler imha edilmek üzere KOM Şubesine götürülürken, polisin olayla ilgili takibi ve operasyonlarının devam ettiği bildirildi.