Türk Tarım Orman-sen'de Görev Değişimi

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sen 4

Türk Tarım Orman-sen'de Görev Değişimi
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sen 4. Olağan genel kurulu Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği toplantı salonunda yapıldı. Delegelerin salt çoğunluğunun sağlanmasının ardından başlayan genel kurula Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Tarım Orman Sen Genel Muhasibi İsmet Arsan, Türkiye Kamu Sen Erzincan İl Temsilcisi Gökhan Şahin, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı iş kollarının temsilcileri, Türk-İş'e bağlı bazı sendika başkanları, delegeler ve üyeler katıldı.
Kongrede ilk olarak divan seçimi gerçekleştirildi. Divan başkanlığına seçilen Türk Tarım Orman Sen Genel Muhasibi İsmet Arslan genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlattı. Ardından konuşmalar bölümünde ilk olarak Türk Tarım Orman Sen eski başkanı Özkan Bozbek, başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları anlatarak, Türkiye Kamu Sen'in çok büyük bir aile olduğunu, Türkiye'de memur sendikacılığının Türkiye Kamu-Sen ile başladığını söyledi. Kamu çalışanlarının haklarının korunması için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Bozbek, Türkiye Kamu-Sen yöneticileri ve üyelerine teşekkür etti.
Genel Kurulda söz alan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Gökhan Şahin ise kamu çalışanlarının hayat şartlarının iyileştirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini, mücadelelerinin demokratik ve hukuki yollarla sürdüğünü söyledi. Şahin, Türkiye Kamu Sen in sendikal anlayışının Hak olgusunu, yerine getirilen görevlerin ve yüklenilen sorumlulukların bir gereği kabul edip, üretici, yol gösterici ve hak ettiğini almasını bilen bir sendikacılık anlayışı, Sendikal hakları; sendika kurma hakkı, toplu sözleşme hakkı ve grev hakkını bir bütün olarak gören ve üçünün de aynı anda bir arada bulunması gerektiğine inanan bir sendika anlayışı, Sendikal hareketin odağında çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi olması gerektiğine inanan; dolayısı ile sendikal hareketi temel hedefinden saptıracak her türlü suiistimale taviz vermeyen bir sendika anlayışı, Üyelik hakkı hususunda kamu çalışanları arasında herhangi bir ayırım gözetmeyen, bütün kamu çalışanlarını kuşatabilecek kitle sendikacılığı anlayışı,Yasaksız, gerçek anlamda demokratik, katılımcı ve hür bir sendikacılık anlayışı, Siyaset yapma serbestisi bulunan, ancak siyasi kuruluşlara paravan ve piyon olmayan bir sendika anlayışı, Mesleki taassuptan uzak, genel menfaati gözeten, güçler ayırımı yerine güç birliği prensibinin hakim olduğu bir sendika anlayışı, Bütün çalışanların her şeyden önce bir insan olduğu dikkate alınarak mevki, makam ve ünvan farklarını çalışanlar arasında herhangi bir ayrıcalık sebebi saymayan bir sendikacılık anlayışı, Türk Milletinin ebediyyen hür ve bağımsız yaşamasını esas alan, Türk Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesinden asla taviz vermeyen bir sendika anlayışı, Her türlü faaliyetlerinin özellikle üyelerinin ve herkesin denetimine açık gerçek anlamda şeffaflık ilkesinin hakim olduğu bir sendikacılık anlayışı olduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ise genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulunarak Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada Kamu Çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi adına yürütülen mücadeleyi kronolojik bir sırada ve örneklendirerek izah ederken bu anlamda siyasi iradenin Kamu Çalışanına ve Kamu Çalışma Hayatına karşı takındığı olumsuzlukları ortaya koydu. Kamu Çalışanlarının sendikal mevzuattan ve Uluslararası Hukuktan kaynaklanan haklarının gasp edildiğini ifade eden Demirci, bu hakların eksiksiz olarak alınması için tüm çalışanların güç birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar hep dik durduklarını ve bu gücü üyelerinden aldıklarını belirten Demirci, ''Kamu çalışanlarının haklarını geliştirmek adına birçok önemli adım attık. Hiç eğilmedik, bükülmedik. Kimse de bundan sona bizden bunu beklemiyordur herhalde. Eğilmeye, bükülmeye hiç niyetimiz yok'' dedi.
Demirci, çalıştıkları kamu kesimlerinde, kamu hizmetinin verimli hale getirilmesine katkı koyan bir sendika olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Yürüttüğümüz mücadelede bugüne kadar, eşit işe eşit ücret verilmesi gibi önemli birçok terminoloji geliştirdik. Sendikamızın başardığı işler bizim görevimizdir. Problemleri çözmek bizim boynumuzun borcu. Çalışıyorsak, hak ediyorsak karşılığını alacağız. Bu sendikamızın temel ilkesidir.'' Dedi. Olağan genel kurulda daha sonra mevcut yönetimin raporları okunarak ibra edildi. Daha sonra yapılan seçimlerde ise Erdal Polat başkanlığındaki liste tüm üyelerin oyunu alarak 3 yıllığına Türk Tarım Orman Sen 18 nolu Erzincan Şube başkanlığına seçildiler. Genel kurul sonunda seçilen Erdal Polat kürsüye gelerek delegasyona teşekkür etti.