Sezen'den iyi haber

Aksu'nun kistinden alınan parçanın incelendiği ve ileriye dönük bir riskin söz konusu olmadığı açıklandı....


Aksu'nun kistinden alınan parçanın incelendiği ve ileriye dönük bir riskin söz konusu olmadığı açıklandı.
Aksu'nun doktoru İÜ Tıp Fakültesi Hepatobilier Cerrahi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Bige, "Aksu'nun bir yıldan beri izlemekte olduğumuz ve kontrol incelemeleri sırasında tamamen tesadüfen saptanmış olan bir adet basit pankreas kisti bulunmaktadır.  Alınan karar sonucunda Aksu, 26 Eylül tarihinde ameliyata alınarak, pankreas kuyruk bölgesi ile birlikte kistik yapı tümüyle çıkartılmış ve ameliyat sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Patolojik incelemede pankreastaki kistin 'müsinöz kistadenom' olduğu saptanmış ve geleceğe dönük herhangi bir risk kalmamıştır. Aksu'nun sağlık durumu iyi" diye konuştu. 

Eski sevgilisi de geldi
Aksu'nun ameliyat olduğunu duyan yakınları Amerikan Hastanesi'ne akın etti. Emel Müftüoğlu, Tarkan,  Hümeyra, Gülben Ergen, Yonca Evcimik, Ahmet Mete Işıkara, Meral Okay, Mustafa - Gül Oğuz ve Aşkın Nur Yengi gibi ünlü isimlerin yanı sıra Aksu'nun eski sevgilisi Önder Fırat'ın hastaneye gelmesi dikkat çekti.

 

BAŞBAKAN ARADI 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Aksu'ya telefon açıp geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Prof. Özkan:
'Yayılmamışsa % 100 iyileşir'
Müsinöz kistadenom tümör, pankreas tümörlerini etkileyen 5 tümör grubundan, kötü huylu olma ihtimali en düşük tümörlerden. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özkan, genelde kadınlarda ortaya çıkan bu tömörün, pankreasın ya gövdesinde ya da kuyruğunda yerleştiğini söyledi. Görülme sıklığını yüzde 3 olarak ifade eden Özkan, "Hasta, metastaz olmadan (başka bir organa yayılmadan) tanısı konmuş ve ameliyat edilmişse sağlığına yüzde 100 kavuşur. Ancak her durumda hastanın 2 yıl takip edilmesi gerekir." diye konuştu.