Selçuk Saat Kulesine Kavuşacak

1990'lına kadar meydanda bulunan tarihi saat kulesi nedeniyle halk arasında Saat Kulesi Meydanı olarak anılan,daha sonra ise saat kulesinin kaldırılıp yerine Artemis Heykelinin yapılmasıyla birlikte Artemis Meydanı adını alan St

Selçuk Saat Kulesine Kavuşacak
1990'lına kadar meydanda bulunan tarihi saat kulesi nedeniyle halk arasında Saat Kulesi Meydanı olarak anılan,daha sonra ise saat kulesinin kaldırılıp yerine Artemis Heykelinin yapılmasıyla birlikte Artemis Meydanı adını alan St. Jean kavşağı ile Namık Kemal Caddesi ve Cengiz Topel Caddesinin kesiştiği meydan aslına döndürülüyor.
2006 yılında meydanda bulunan Artemis heykelini de kaldırarak meydanı geçici olarak yeniden düzenleyen Selçuk Belediyesi, meydana son şeklini verecek proje çalışmalarını tamamladı. Meydana eski adına yakışır bir saat kulesi inşa edilecek. 2.50 x 9.00 metre ebatlarında özel granit ve camdan yapılacak beş gen bir pramid görünümündeki kaide üzerinde, ilçeye özgü geçmişten bu güne ilçeyi anlatan fotoğrafların bulunacağı kulenin üç tarafında birer saat bulunacak.
Amerikan Efes Derneği Başkanı Tony Quatman'ın da destek verdiği anıt proje Amerikalı heykel sanatçısı Lepo tarafından yapılacak. Geçtiğimiz gün Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ü makamında ziyaret eden Dernek Başkanı Quatman ve heykel sanatçısı Lepo hazırlanan maketi Başkan Ülgür'e sunarak Selçuk'un bu çağdaş bir anıta sahip olabilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.
Ülkesine döner dönmez belediye başkanının olumlu cevabını vakıf yönetim kuruluna sunacağını belirten Dernek Başkanı Tony Quatman " Quatman ailesi olarak 1950'lerden itibaren Meryemana Evi'ne, St Jean Kilisesi kazı ve restorasyon çalışmalarına, Efes Meryem Kilisesi ve Şirince'deki Vaftizci Yahya Kilisesi restorasyon çalışmalarına destek veriyoruz. Şimdi de bu önemli meydana bir eser kazandırmak için destek vereceğiz" diyerek bu eserin ilçeye çok yakışacağını sözlerine ekledi.
Amerikan Efes Derneği Başkanı Tony Quatman ve sanatçı Lepo'ya teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür " Sayın Quatman'ın bu desteği çok anlamlıdır. Amerikan Efes Derneğinin kurucusu veTony Quatman'ın dedesi olan George B. Quatman 1950 yılının sonlarında Meryemana Evi'nin ilk restorasyonuna destek vermiştir. 1990'ların sonlarında İsa'nın doğumunun 2000 inci yıldönümü anısına Meryemana yolunda yaptırılan Meryem Heykeli projesi de Tony 'in babası Josef B. Quatman tarafından desteklenmiştir. Şimdi de torun Tony Quatman ilçemize çağdaş bir anıt dikilmesi için destek veriyor " diyerek hazırlanan maket ve projeyi beğendiğini ve yapım için hemen harekete geçileceğini vurguladı.