Sağlam: Kaderimiz bu maça bağlı

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın akşam oynayacağı Glasgow Rangers karşılaşması bu sabah saat 09.00'da Yenişehir Havalimanı'ndan özel uçakla İskoçya'ya kentine hareket eden Bursaspor, 4 saat süren uçuşun ardından 13.00 sıralarında Glasgow Havalimanı'na indi.


BURSA/GLASGOW- Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, kafilenin İskoçya’ya hareketinden önce değerlendirmelerde bulundu, “Şampiyonlar Ligi’ndeki kaderimiz Glaskow’da belli olacak“ dedi. “Hedefimizi devam ettirmek için Bursa’ya puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz“ diyerek sözlerini sürdüren Ertuğrul Sağlam, daha sonra şunları söyledi:
“Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapamadık. Kendi sahamızdaki ilk maçı kaybetmek istememiştik ama maalesef olmadı. Glasgow Rangers maçını, hedeften uzaklaşmamak için oynayacağız. Hedefimiz gruptan çıkmak. Ancak en kötü ihtimalle UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam etmek istiyoruz.“

SERCAN:“İYİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”
Şampiyonlar Ligi’ne kötü başlangıç yaptıklarını belirten Sercan Yıldırım ise, “Ama iyi bitirmek istiyoruz. İyi bir takımız ve puanla döneceğimize inanıyoruz. Türkiye’yi temsil ettiğimizin bilinci içindeyiz ve bu şekilde mücadele edeceğiz“ diye konuştu.

GURBETÇİLER KARŞILADI
160 kişilik kafilesinde 20 futbolcu, teknik heyet, belediye başkanları, taraftarlar ve gazeteciler yer aldığı Bursaspor kafilesini, havalimanında İskoç basın mensupları ve gurbetçiler karşıladı.

Gurbetçiler, futbolcular ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a çiçekler verdiler, karşılaşma için başarı dileklerinde bulundular. İskoç basın mensupları ise Bursaspor'un Göteborg Kulübü'nden son transferi İsveçli Gustav Svensson’la röportaj yaptılar. Bursaspor kafilesi, havalimanından kamp yapacağı otele gitti.

İLK GOL VE PUAN İÇİN
Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ilk maçında Valencia karşısında 4-0 gibi farklı bir yenilgiyle sahadan ayrılan Bursaspor, Glaskow Rangers deplasmanında hem ilk golünü, hem de ilk puanını almak için sahaya çıkacak. Bursaspor, bugüne kadar 2 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, bir kez de İntertoto Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti. Yeşil beyazlı takım, oynadığı 15 maçta rakip fileleri 26 kez havalandırdı.
Karşılaşmada Bursaspor’da sakat ve cezalı futbolcu bulunmadığı, Glasgow Rangers'ta ise orta sahanın önemli oyuncusu Steven Davis ile Steven Whittaker’ın sakatlıklarının bulunduğu bildirildi. Glasgow Rangers‘ın, bugüne kadar Türk takımlarıyla evinde oynadığı 3 maçta, 1 galibiyet, 2 beraberliği bulunuyor. Karşılaşmayı Belçikalı hakem Serge Gumienny yönetecek.

SAĞLAM BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, saat 18.00’de yapacağı basın toplantısı ile Glasgow Rangers maçıyla ilgili soruları yanıtlayacak. Yeşil beyazlı ekip, saat 18.30’da İbrox Stadı’nda yapacağı son antrenmanın ardından maç saatini bekleyecek.(dha)