Köye Kültür Evi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır Köyü'ne müze ve kütüphane açıldı.

Köye Kültür Evi
Çaltıbozkır Köyü Muhtarı Mehmet Karazor, Kültür Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Köyümüzde gençlerimizin okuma kültürünü geliştirmek amacı ile de bir kütüphane oluşturduk. Kaymakam Fatih Damatlar'ın önderliğinde ve Gazeteci Yazar Metin Kömbe'nin gayretleri ile oluşturulan köy müze ve kütüphanemiz, gelecek nesillerimize de ışık tutacaktır" dedi.
Silifke genelinde köy müze ve kütüphanelerinin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Gazeteci Yazar Metin Kömbe yaptığı konuşmasında, "Amacımız kaybolmaya yüz tutmuş kültür varlıklarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bir çok köyümüzde daha önce hayata geçirdiğimiz köy müze ve kütüphanesini Çaltıbozkır köyünde de açmanın gururunu yaşıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Köy Müze ve Kütüphanesine katkıda bulunan köylülerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Kaymakam Fatih Damatlar da, köy muhtarı ve proje sorumlusu Metin Kömbe'nin kaymakamlığa yaptığı müracaat üzerine daha önce mülkiyeti Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait olan tarihi taş binayı köy müzesi olarak kullanılması için köy adına tahsis ettiklerini söyledi. Damatlar, "Köy muhtarlığı ve köylülerimizin katkıları ile evlerinin bir köşesinde kullanılmayan ve geçmişten günümüze kadar gelen çeşitli ev ve tarım aletleri burada sergilenmektedir. Gelecek nesillere ışık tutacak olan müze ve kütüphanemiz Çaltıbozkır Köyü'ne hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Çaltıbozkır Köyü Kültür Evi'nin açılışı sonrası Kaymakam Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkan Vekili Mücahit Aktan, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Uzuncaburç Belediye Başkanı Muzaffer Memili, İl Genel Meclis Üyeleri, Çağatay Akyürek, Yahya Yılmaz, Türk Hava Kurumu Başkanı Mustafa Arıcan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Köroğlu ve misafirlerle birlikte müze ve kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundular.
Kültür evinin bahçesine Silifke Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çaltıbozkır Köyünden şehit olan İbrahim Okur adına birer adet ağaç dikildi. Halkoyunları gösterileri ile son bulan açılışta muhtar Mehmet Karazor, emeği geçenlere teşekkür belgesi ve birer plaket verdi.