Hanefi Avcı, Devrimci Karargah'a yardımla suçlanıyor

Eski Eşkişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı. Ankara'da gözaltına alı

Eski Eşkişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı. Ankara'da gözaltına alınan Avcı'nın İstanbul'a getiriliyor. Avcı, gizli soruşturmada takip edilen örgüt yöneticilerine yönelik teknik ve fiziki takibi engellemekle suçlanıyor.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık, Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Avcı hakkında gözaltı ve arama işlemi yapılmasını talep etti. Nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Avcı hakkında terör örgütüne yardım suçlamasıyla gözaltı kararı verdi.

Savcının arama ve gözaltına alınma talepli yazısında Avcı'nın örgüt üyelerine yardım ettiği belgeler ve telefon tapeleriyle ortaya konuldu. Savcı Altınışık'ın yazısında, Avcı'nın örgüt üyelerine yönelik yapılan 'gizli' soruşturmadan haberdar olduğu ve bu kapsamda üyelerin faaliyetlerini saklamalarına yardım ettiği kaydedildi. Söz konusu yardımın ise üyelere yapılan fiziki ve teknik takibin engellenmesi şeklinde olduğu belirtildi.

Savcının yazısında ayrıca, Avcı'nın örgüt üyelerinin soruşturma kapsamında izlendiklerini deşifre ederek örgütün illegal faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasının da bu nedenle güçleştirdiğinin belirtildiği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan ve Avcı ile bağlantılı olduğu belirtilen Necdet Kılıç ifadesinde Avcı'yı tanıdığını söylemişti. Kılıç'ın, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken iki kez evine geldiğini söylediği belirtildi. Kılıç'ın sorgusunda, "Yapılan teknik takipte Avcı ile görüşmelerimde illegal bir durumun olmadığı ortadır. Dinlendiğimi biliyordum. Bunu bilmeme rağmen hattımı da değiştirmedim. Yakın çevremi arayıp beni dinlediklerini söyledim. Avcı'nın kitabının 500 sayfasında da bu konu yazılıyor zaten. Bana ait telefon numarasını başkasına ait gibi göstererek dinlediler. Bu dinleme hukuksuzdur." dediği kaydedildi. Kendisini takip eden polislere 'neden takip ediyorsunuz diye bağırdım' dediği ifade edilen Kılıç'ın, "Fiziki ve teknik takibe alındığımı anlayınca durumu Hanefi Avcı'ya aktardım." dediği öğrenildi.