CHP'de sürpriz istifa!

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından, 2007 seçimleri öncesi "taze kan" adı altında CHP'ye davet edilen eski ANAP ve DYP kökenli İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Yeni yönetime" başarılar dileyerek partiden istifa etti.


ANKARA - Kesici Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’den ayrıldığını duyurdu. Kesici, "Yeni yönetime yüksek başarılar diliyorum" sözleriyle başladığı konuşmasına, "CHP’den istifa ediyorum" dedi. CHP’de kaldığı süre içerisinde sadece güzel anılarla ayrıldığını vurgulayan Kesici, partideki önemli görevlerinden de bahsetti.

-YENİ YÖNETİM YENİ SİYASİ ANLAYIŞ-
Kesici hangi duygularla CHP’ye katıldığını, hangi duygularla partiden ayrıldığını şu sözlerle ifade etti: "CHP’ye üye oluş düşüncelerimi en iyi anlatan şey, o zamanki Genel Başkan Sayın Deniz Baykal CHP Genel Merkezi’nde birlikte yaptığımız basın toplantısında karşılıklı olarak ifade ettiğimiz hususlardı. Katılım toplantısında ifade edilen görüşlerimizin özü; ‘Milletimizin değerleri ile Devletimizin ilkelerini’ birlikte ve saygıyla kucaklayan bir iktidar alternatifi oluşturmak idi. Ülkemizin önemli sorunlarının zaman içerisinde hafiflemesi yerine giderek arttığını ve daha da ciddi bir hal alacağını görüyorum. Yeni parti yönetimine ve siyaset anlayışına başta fikir ve temelde olmak üzere etkili bir katkı sunabileceğim bir durum bulunmadığını hissediyorum."

Kesici’nin CHP’ye katılımı o dönem "CHP’nin merkez sağa açılımı" olarak yorumlanmıştı.  Demokrat Parti Genel Başkanlığı’na aday olabileceği iddia edilen Kesici, "İstifamın başka bir partinin genel başkanı olmak gibi bir niyet ve düşünceyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" diyerek bu iddiaları reddetti.

CHP'Yİ SAĞA AÇAN KİŞİ
İlhan Kesici, 22 Kasım 1948’de Sivas Zara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisansını aynı bölümde tamamlayan Kesici, daha sonra İngiltere Bradford Üniversitesi’nde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri", Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimlerini aldı. Meslek hayatına Devlet Demir Yolları’nda Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı görevini yaparak başlayan Kesici, daha sonra Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1985 ile 1987 yılları arasında Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olan Kesici, 1987’de DPT Müsteşar Müşavirliğine, 1991’de de DPT müsteşarlığına atandı. 1994’te Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildiği yerel seçimlerde Anavatan Partisi’nin adayı olan Kesici, yüzde 23.34 oranında oy almıştı. Erdoğan ise yüzde 25.30 oranında oyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.  Kesici, 1995 Genel Seçimlerinde Anap’tan Bursa Milletvekili seçildi ve bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyeliğinde bulundu.  Kesici, merkez sağ için toparlayıcı bir lider olabileceğinin konuşulduğu bir sırada 2007 seçimleri öncesi sürpriz bir şekilde CHP’ye katılmıştı. (anka)