Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız: Amacımız misyon sahibi gençler yetiştirmek

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız amaçlarının misyon sahibi öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi. İlçelerde eğitim çalıştayına başlayan

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız amaçlarının misyon sahibi öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi. İlçelerde eğitim çalıştayına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilk çalıştay toplantısını Sarıkaya ilçesinde yaptı.

Sarıkaya Düğün Salonu'nda katılımcılara hitaben konuşma yapan Gamsız, çalıştaya katılımın yüksek olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Eğitim, bir müdahaledir. Bir çocuğun hayatına ve geleceğine müdahale ediyoruz. Ona hayatı boyunca öğretileceklerin tamamını öğretmeye çalışırken bir insan olmayı iyi bir vatandaş olmayı da öğretiyoruz." dedi.

Sınav kazanan öğrenci sayısının, nitelikli okullara yerleşen öğrenci sayısının önemli olduğuna dikkat çeken Gamsız, "Bizim amacımız vatanına, milletine, dinine, annesine ailesine, çevresine sahip çıkan, ülkesinin kalkınması için kendini feda edebilen ve gece gündüz çalışabilen maddi menfaatleri bir kenara iterek misyon sahibi olabilen insanlar yetiştirmektir." diye konuştu.

Yapılan çalıştayın Yozgat eğitimi açısından önemli olduğunu ifade eden Gamsız, "Yozgat 100 bin öğrencisi olan bir ildir. Yaklaşık 7 bin personelimiz var. Bu personelimizle neler yapabiliriz diye düşündük. 2-3 yıldır çalışıyoruz ÖSS'deki sınav başarımız biliyorsunuz 58.ci sıralardan 10'uncu sıralara kadar yükseldik ama yetmiyor. Geçen sene almış olduğumuz sıralamayı önümüzdeki sene tekrar aynısını tutturursak bu bizim için yetmez. Rahatlatma ve gevşetme diye bir olay düşünmüyoruz. Bunun içinde biz sizlerden bu toplantıyı yaparken, arkadaşlarımızı dinleyeceğiz, sivil toplum örgütlerimizi, belediye başkanlarımızı, il genel meclis üyelerimizi hepinizi dinleyeceğiz, hepinizin görüşünü alıp değerlendireceğiz. Amacımız, Yozgat eğitimini daha ileriye götürmektir," ifadelerini kullandı.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de çalıştayın düzenlenmesindeki amacın mevcut olan imkanlarla çocuklara daha iyi eğitim ve öğretim imkanı sağlamak olduğunu ifade etti.

Toplantıya Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdür ve Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.