Sydv Bütçesine Haciz

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde oturan Ali Karataş, çalıştığı sürelerde sigortasız çalıştırılmasından ötürü Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dava açınca, mahkeme vakfın bütçesine 49 bin 900 TL'lik haciz koydu

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde oturan Ali Karataş, çalıştığı sürelerde sigortasız çalıştırılmasından ötürü Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dava açınca, mahkeme vakfın bütçesine 49 bin 900 TL'lik haciz koydu.
Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım edilenler listesinde yer alan Ali Karataş, 2001-2003 yıllarında geçici olarak gece bekçisi olarak çalıştığını ancak çalıştığı günler için kendisine sigorta yapılmadığı iddiasıyla 5 Ocak 2004 tarihinde İş Mahkemesi'ne vakıf hakkında dava açtı. İş Mahkemesi tarafından Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bütçesine 49 bin 900 TL'lik haciz konuldu.
Eğirdir'e henüz 1,5 ay önce atanan Kaymakam Yalçın Yılmaz, dava açan kişinin yardım edilen kişiler arasında olduğunu ve kendisine ilave gelir sağlamak amacıyla böyle bir statüde çalıştığını söyledi. Bu kişinin sigortasız çalıştırıldığı iddiasıyla İş Mahkemesi'nde dava açtığını anlatan Yılmaz, davanın devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını ancak tedbir amaçlı 49 bin 900 TL'lik bir haciz işlemi yapıldığını belirtti. Vakfın ihtiyacı olanlara yardım yapılmaya devam edildiğini aktaran Kaymakam Yılmaz,
''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardımlarımız devam ediyor. Sadece bu miktar üzerinde bir haciz var" dedi.