Minik Öğrencilere Bisikletli Karşılama

Pazaryolu 75

Minik Öğrencilere Bisikletli Karşılama
Pazaryolu 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Pazaryolu Kaymakamlığı'nın desteğiyle, köylerden gelen öğrencilere bisiklet hediye edildi. Öğrencilerin daha sağlıklı ve huzurlu şartlar altında, öğrenim görebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında köylerden gelip birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler bisikletle karşılaştılar.
Okulların açıldığı gün öğrencilerin bisikletlerle karşılaşması öğrencileri oldukça heyecanlandırdı. Yapılan alışma ile öğrencilerin, okulu sevmesi, okula alışması ve güven duygusu oluşturulması amaçlandı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, "Bu anlamlı çalışmada küçük şirin öğrencilerimize bisiklet almanın gerekliliğine inandık. Bu yaşta anne babadan ayrı kalmak zor. Yapılan bu çalışmada, öğrenciler bir nebze olsa mutlu oldular. Okulumuza yeni kayıt olan öğrencilerin okula alışması, okulu sevmesi,ilk günlerde güzelliklerle karşılaşması ve küçük yaşta anne babadan ayrı kalması sebebiyle, bisikletlerle okula alıştırmanın çok anlamlı ve renkli olacağına inandığımızdan, böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mutlu olması bizleri de çok mutlu etti" dedi.
Veliler de yapılan bu güzellikler karşısında çocuklarını ilçeye, Yatılı Okula göndermenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrenci velileri, öğrenciler ve okul çalışanları, İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'a eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler.