Google 12 yıl önce bugün kuruldu

Dünyanın en büyük arama motoru Google 12 yıl önce bugün faaliyetine başladı. Bugün Google'ın 12. yaş günü. Google 12. yılı için bugün logosunu değiştirdi. Ve google logosunun yerine üzerinde Google yazan bir pasta koydu. Peki Google nasıl oluştu. Google arama motoru kimin aklına geldi ve bu fikri kim faaliyete geçirdi. İşte Google'ın 12 yıllık ge

1998 yılında Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1 milyon dolarlık sermaye ile kurulan dünyanın en büyük arama motoru Google’ın resmi kuruluşu 27 Eylül olarak kayıtlara geçti. Google’ın Kaliforniya’daki GooglePlex denen merkez ofisinde ve tüm dünyada 20 bin civarında çalışanı bulunuyor. içerik sağlayıcı şirketlere özel web arama çözümleri de sunan Google’ın sermaye ortakları Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital'ı kapsıyor. 12 Yıl önce bugün kurulan Google, 2005 yılı sonunda değeri 114 milyar doları buldu ve geçen yıl itibari ile 163 milyar dolarlık değer elde etti.

GOOGLE NASIL ORTAYA ÇIKTI

Başlangıçta tez çalışması olarak BackRub adlı bir arama motoru üzerinde çalışmaya başlayan Larry Page ve Sergey Brin dev bir bilgi yığını olan interneti bölümlemek ve arananları daha kolay bulunabilir bir hale getirmek için yeni bir teknoloji geliştirdiler. Yeni yapılan teknoloji internetteki klasik motorlara göre daha farklı bir şekilde çalışıyordu. Google başlangıçta google.stanford.edu adresinde faaliyete geçti ve depolama için kullanacakları terabytelık diskleri Larry’nin yurt odasına bulunduruyorlardı. Yaptıkları arama motoruna güvenen Larry Page ve Sergey Brin tasarılarını ticari hayata geçirmek için girişimci aramaya başladı. O günlerin en iyi arama motoru olan Yahoo’nun kurucusu David Filo görüşen Larry ve Sergey istedikleri desteği alamadılar. Büyük şirketlerin ilgilerini çekemeyeceklerini anlayan ikili kendi başlarına devam etmeye karar verirler. Çalışmalarına başlayan ikilinin kredi kartları ile de başları derttedir. Umutlarını kaybetmeyen ve azimle çalışan ikili ile Sun Microsystems'in kurucularından Andy Bechtolsheim görüşmek ister ve ikiliye verilmek üzere Google adlı şirkete 100.000 dolarlık bir çek yazar. Ama böyle bir şirket var olmadığından parayı bir süre parayı bankadan çekemezler. Daha sonra ikili yakınlarından yaklaşık 1 milyon dolar toplarlar ve arkadaşlarının garajında Google'ı kurarlar.