Facebook cebi: Var mı yok mu?

Facebook Phone dedikoduları tekrar gün yüzüne çıkıyor ancak bu sefeer yetkililer, daha doğrusu şirketin C...


Facebook Phone dedikoduları tekrar gün yüzüne çıkıyor ancak bu sefeer yetkililer, daha doğrusu şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, iddiaları reddetmekte başarısız oluyor.

Dedikoduların kaynağı olan Michael Arrington'la biraraya gelen Mark Zuckerberg bu konudaki kafa karışıklığını gidermeye çalıştı. Zuckerberg öncelikle Facebook'un kendi cep telefonunu ya da işletim sistmeini geliştirmeyeceğini söyledi.

Facebook'un iPhone ve Android gibi ürünlerle rekabete giremeceğini, buna karşı olduğunu belirttikten sonra, daha derin bir sosyal entegrasyon istediklerini söyledi. Bunun için de farklı uygulamaların tek tek sisteme giriş yapması yerine, kullanıcıların cep telefonlarını açar açmaz sisteme bağlanabilmesini istiyor.

Ancak bu sözler INQ firmasının biri QWERTY klavyeli, diğeri tam dokunmatik iki cep telefonu modeli çıkartacağı dedikodularını yalanlamıyor. Facebook ile yakından çalışan bu firma, Facebook entegrasyonu istenildiği gibi olan modelleri 2011 sonunda piyasaya sürebilir. Bakalım önümüzdeki aylar neler gösterecek?

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.