Ankara'da İtfaiye Haftası kutlamaları devam ediyor

Ankara'da İtfaiye Haftası kutlamaları, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Her yıl 25 Eylül–1 Ekim tarihleri arasın

Ankara'da İtfaiye Haftası kutlamaları, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Her yıl 25 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Metro Sanat Galerisi'nde "İtfaiye Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara İtfaiye Teşkilatının gerçekleştirdiği arama kurtarma ve yangın müdahaleleri ile çok büyük başarılara imza attıkları belirterek, "Sadece Başkentimizde değil, Türkiye'nin birçok yerinde de can ve mallarımızın kurtarıcısı oluyorlar. İtfaiyecilerimiz gerektiğinde canlarını dahi tehlikeye atarak her zaman göreve hazırdırlar." dedi.

Başkent'te yangınla mücadelenin yanı sıra vatandaşın sıkıntıya düştüğü birçok konuda imdadına koşan Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi'nin geçmişten günümüze kadar olan sürecin anlatıldığı Sergide, İtfaiye Teşkilatı'nın ilk neferleri olan tulumbacıların giysileri araç gereçleri ile günümüzde yangınlar ve arama kurtarmalarda kullanılan giysiler sergilenirken, arama ve kurtarmalarda vazgeçilmezleri K9 köpekleri de serginin açılışında eğitmenleriyle birlikte hazır bulundu.

Bir hafta süreyle açık kalacak sergide yangınlara müdahale esnasında çekilen 105 fotoğraf ile sinevizyon gösterileri izlenebilecek.