2009'u 9 ayda yakaladı

Doğuş Otomotiv-Audi, 9 ayda, yüzde 57 büyüyerek, 6.252 adet satışla 2009 performansını yakaladı. Şirket, yıl sonunda tarihinde ilk kez10 bin adetli satışlara ulaşarak Türkiye'yi Audi'nin dünyada Çin'den sonra ikinci en hızlı büyüyen ülkesi yaparken, Avrupa'nın liderliğine oturttu


Doğuş Otomotiv-Audi, 9 ayda, yüzde 57 büyüyerek, 6.252 adet satışla 2009 performansını yakaladı. Şirket, yıl sonunda tarihinde ilk kez10 bin adetli satışlara ulaşarak Türkiye'yi Audi'nin dünyada Çin'den sonra ikinci en hızlı büyüyen ülkesi yaparken, Avrupa'nın liderliğine oturttu

Otomotiv satışlarının bir önceki yıla göre hızla arttığı 2010 yılında bir önemli haberi de Doğuş Otomotiv Audi verdi. Premium araç pazarında rekaset eden Alman Audi'nin Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv, 2009 yılının tamamında elde ettiği 6252 adetlik satışı bu yıl 8.5 ayda yakaladı. Bir yılda yüzde 57'lik satış artışı yakalayarak, krizin uğramadığı Çin pazarından sonra ikinci en hızlı büyüyen Audi pazarı olan Türkiye, bu rekoruyla tüm Avrupa ülkelerini de geride bırakmayı başardı. Düşük euro, düşük faizler, artan finansman olanaklarıyla beslenen Audi Türkiye satışlarının, yıl sonunda ilk kez iki haneli rakama yani 10 bin adede ulaşması hedefleniyor.

10 BİNLİ SATIŞLA REKOR PEŞİNDE
Audi'nin küçük otomobilde büyük araç lüksünü sunduğunu söylediği A1 lansmanında konuşan Doğuş Otomotiv Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, 10 bini çok rahat yakalayacaklarını ama önlerinde ürün temin sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 'Bu yıl bizim açımızdan tarihi rekorlar yılı oluyor. Distribütörlük tarihimizde ilk kez 10 bin adetlik satış rakamına ulaşacağız. A3, A4 ve A5 satışlarımız çok iyi gitti. Geçen yılın tamamında elde ettiğimiz satış rakamlarını eylül ayı ortasında yakaladık. Yıl sonuna kadar bu rakam 10 bini bulacak. 10 bin adedi çok rahat geçecek pazar ortamındayız ama ürün temininde sıkıntılarımız oluyor. Elimizde yetirince model olsa 10 bini çok rahat aşacağımızı söyleyebilirim.'

Avrupa'da 1. dünyada ikinci
LÜKS segmentte ilk kez 10 bin adet satacak olan Doğuş Otomotiv Audi, 2010 yılındaki büyümesiyle dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa'da ise en çok büyüyen ilk distribütör olarak, Audi dünyasında rekor kırdı. Bu yıl 9 ayda geçen yılın tamamındaki satışına denk gelen 6.252 araç sattı. Otomotivde lüks modellerin rekabet ettiği premium sınıfın ortalamada  yüzde 27'lik büyümesini,  marka bazında yüzde 57'lik büyümeye yükselten Doğuş Otomotiv-Audi, son çeyreğe A1, A7 ve A8 Long gibi yeni modellerle girecek.

İnternette yarış var dedi Türkler siteye akın etti
AUDİ'NİN dünya çapnda açtığı A1 intrnet sitesinde justin timberlake ve Danie Raminez'in oynadığı 6 bölümlük bir dizinin içindeki kodları çözme üzerine kurulu bir internet sitesi de kullanıma açıldı. Dünya çapında gçerli bu site ve oyunda Türk kullanıcalar 5 bine yakın katılımla 8. ülke oldular. Kazanana bir ade yeni a1 mel otomobilin hediye edileceği oyuna audi.com.tr sitesinden ulaşılabilir.

Küçük ama büyük gibi
MİNİ markasının en önemli rakibi kabul edilen Audi'nin 4 metreden küçük boylu A1 modeli, Türkiye pazarında da satışa çıktı. Ön görünümüyle tam bir Audi olan yeni A1, 1.2 lt ve 1.4 litre benzinli TFSI motorlar ve 1.6 litrelik TDI dizel motorla satılacak. 105 beygir gücündeki benzinli 1.2 litrelik TFSI motorlu A1'in fiyatı 22.500 euro (44 bin lira) olarak açıklandı.
1.4 litre TFSI benzinli ve 1.6 litre TDI dizel motorlu A1'lerin fiyatı ise 24.384 eurodan başlıyor.
İlk partide 30 adet ithal edilen A1'ler test aracı olarak Audi bayilerine dağıtıldı. Özellikle İstanbul'da Garanti Bankası gibi şirketlerin test sürüşüne verilmesi planlanan A1 serisinin bu yılki satış hedefi 100 adet. Genel Müdür Bottaro, önümüdeki yıl ürün temin edebilirlerse satış rakamlarının 400 adede kadar çıkabileceğini söylüyor.


Halil OKŞİT
halil.oksit@aksam.com.tr