Kanlı derbi

Adı Başkent derbisi, Ankara'nın iki güzide kulübü sahaya çıkıyor ama oynanan futbol yavan kalırken, hastaneler...

Adı Başkent derbisi, Ankara'nın iki güzide kulübü sahaya çıkıyor ama oynanan futbol yavan kalırken, hastanelere kadar uzanan olaylar hafızalarda baki kalıyor. Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında Gençlerbirliği ile Ankaragücü 19 Mayıs Stadı'na adımlarını attıklarında futbolseverlerin heyecanı tavan yaptı. Ne var ki zaman zaman yaşanan gerginlikler, oyunun güzelliğine gölge düşürdü. İşte Gençlerbirliği'nin ilk yarının son anlarında kazandığı penaltı ile 1-0 kazandığı karşılaşmaya damga vuran ilginç dakikalar:
16'ncı dakikada Meye ile girdiği bir pozisyon sonrasında yerde kalan Gençlerbirliği'nin tecrübeli file bekçisi Serdar Kulbilge'nin burnunun üst tarafında ve alnında açılma oluştu. Saha içerisinde 5 dakika tedavi gören tecrübeli kaleci daha sonra şiddetli baş dönmesi nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tomografisi çekilen Kulbilge'nin önemli bir şeyi olmadığı, açılan alnına dikiş atıldığı açıklandı.
İlk yarının ortalarında takım arkadaşı Jedinak ile çarpışan Hırvat stoper Kulusiç'in de kaşı açılırken, kafasına bandaj yapılan, Kulisic karşılaşmaya devam etti.
Asıl kıyamet zorlu mücadele sonrası koptu. Ankaragücü tribünlerinden yaşlı bir taraftar, maç öncesi kendisini tribüne almak istemeyen emniyet müdür yardımcısına maç bitiminde bastonunu fırlattı. Taraftarın fırlattığı baston, o sırada soyunma odasına doğru yol alan hakem Süleyman Abay'ın omuzuna çarparak yaralanmasına yol açtı. Asabi taraftar gözaltına alınırken, önce buz tedavisi uygulanan Abay, sonra hastaneye giderek, tedavi oldu. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Abay, Adli Tıp'tan sağlık raporu alarak, karakola gitti ve taraftarı şikayet etti.

ASABİ TARAFTAR GÖZALTINDA
Maç sonrası bastonunu sahaya fırlatarak hakem Süleyman Abay'ı yaralayan taraftar gözaltına alındı. Meye ile çarpışan ve burnunun üstü ile alnı açılan kaleci Serdar Kulbilge ise hastanelik oldu.