Cesur yürek Ömer!

Süper Lig'in son şampiyonu Bursaspor, hem altıncı haftada aldığı Buca galibiyetinin sevincini, hem de liderlik...

Süper Lig'in son şampiyonu Bursaspor, hem altıncı haftada aldığı Buca galibiyetinin sevincini, hem de liderlik koltuğunda oturmanın keyfini yaşıyor. Bu galibiyetin yanı sıra, yeşil-beyazlı takımda konuşulan bir isim var ki; bir özelliğiyle kendisini tüm futbolculardan farklı kılıyor. O da kaptan Ömer Erdoğan... Bursa'daki Bucaspor maçının ikinci yarısında kendi takım arkadaşı Vederson ile çarpışması sonucu kafası yarılan ve mücadelenin son dakikasını kadar kanlar içinde kalmasına rağmen bandaj ile oyuna devam eden Bursaspor'un başarılı savunmacısı, bu savaşçı kimliğini her geçen gün sahaya daha fazla yansıtıyor. Kafasının yarılmasının ardından kanlar içinde kalmasına rağmen savunmadan kafayla top uzaklaştıran bir futbolcu o... İlk defa 2010'da A Milli formayı giyen Ömer Erdoğan'a 'Türk Rambo' veya 'Cesur Yürek' yakıştırmalarının yapılmasının tek nedeni Cuma akşamı Bucaspor maçında sargı ile oynaması değil... Başarılı kaptanın Bursa forması ile çıktığı son 20 resmi maçında, tam dört maçta kafası yarıldı ve 4'ünde de oyundan çıkmayarak mücadelesini sürdürdü.

DÖRT MAÇTA BURSA HİÇ KAYBETMEDİ
17 Ocak 2010'da Türkiye Kupası grup maçında oynanan ve 1-1 berabere biten Denizli-Bursa maçında ikinci yarıda oyuna giren Erdoğan'ın kafası yarılmış fakat bu sakatlığa rağmen oyunda kalmıştı. 2009-2010'un 22. haftasında Kadıköy'de Bursa'nın 3-2 galip geldiği Fenerbahçe maçında da sahada aynı tablo yaşandı. Ve Ömer Erdoğan bu sezon çıktığı altı resmi maçın ikisini yine sargılı bitirdi. Bursaspor kaptanı 2010-11 sezonunun, ikinci haftasında 2-0 kazanılan Galatasaray ve altıncı haftadaki Buca maçlarını kafasına aldığı darbeler sonucunda yine file ile tamamladı.

TİMSAH ROTAYI RANGERS'A ÇEVİRDİ
Bursaspor, Bucaspor galibiyetinin ardından gözünü çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Glasgow Rangers ile deplasmanda oynayacağı maça çevirdi. Yeşil- beyazlılar dün tek idman yaparken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Artık Glasgow Rangers maçını düşünüyoruz. Bundan sonra her dakika her saniye Rangers'a odakanmalıyız. Amacımız bizim açımızdan çok önemli olan bu karşılaşmada bizi Avrupa'da gelecek adına umutladıracak bir sonuç almak" dedi.