Brüksel'deki Patlama

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 1'i Türk 2 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı binadaki patlamanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Çoğunlukla Türklerin bulunduğu Schaerbeek semtindeki bir binada gece geç saatlerde meydana gelen patlamada 1'i Türk 2 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Yanındaki ve karşısındaki binaları da enkaza çeviren patlamanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları geceden itibaren sürerken, mahalle sakinleri olayın şokunu atlatamadıklarını belirtti. Olaya tanıklık edenlerden Süleyman Özçelik ve Recep Bayındır, "Biz kahvede oturuyorduk. 11'e çeyrek vardı. Yer yerinden oynamış gibi bir patlama oldu. Uçak düştü
zannettik. Biz hayatımızda daha önce böyle bir patlama görmedik. Dışarı çıktık, sokak toz dumandan görünmüyordu. Bağıranlar, kanayanlar, kaçanlar vardı. 20 senedir komşumuz olan insanlardı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu saate kadar hiçbir yetkili hala gelmiş değil, ne bir konsolos ne bir milletvekili. Ambulans bile geç geldi. Bir tane bayan dakikalarca bağırdı, kurtarılmayı bekledi. Tüm sokakta yaşayanları evlerinden çıkardılar. Bir taraftan yağmur yağıyor, herkes perişan oldu" dedi.
Olayın gerçekleştiği binaların tamamen yerle bir olduğu, sokakta bulunan binaların neredeyse yarısından fazlasının camlarının ve çerçevelerinin kırıldığı, tuğlalarının parçalandığı ve sokaktaki arabaların yanarak hurdaya döndüğü gözlendi.