Başkan Karaosmanoğlu Taşımacı Esnafıyla Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe'de bulunan taşımacılık kooperatiflerinden SUMOTAŞ ile ARSTAŞ'a konuk oldu.

Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) ile SS 99 No'lu Arslanbey TIR ve Taşıyıcılar Kooperatifi (ARSTAŞ)'nin yöneticileri Başkan Karaosmanoğlu'nu misafir etti. Başkan Karaosmanoğlu'na Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık eşlik etti. Başkanlar Karaosmanoğlu ile Karabalık'ın ilk durağı SUMOTAŞ oldu. Burada kooperatif başkanı Hüseyin Erhan ve şoförler tarafından ağırlanan Başkan Karaosmanoğlu, bir süre taşımacı esnafıyla sohbet etti.
SUMOTAŞ Başkanı Erhan, Başkan Karaosmanoğlu'na kooperatifin garajında yapılan düzenlemeler için teşekkür ederek şöyle konuştu: ''Burası eskiden mezbelelikti. Şimdi sayenizde çok güzel, örnek bir yer oldu.'' Taşımacı esnafı da, kriz döneminin ardından artık işlerinin açıldığını ve araçların büyük bölümünün çalıştığını söyledi.
Başkan Karaosmanoğlu ile Karabalık'ın bir sonraki durağı ise ARSTAŞ oldu. Burada Karaosmanoğlu ile Karabalık'ı ARSTAŞ Başkanı Şükrü Aslan ile yönetim kurulu ve kalabalık bir esnaf grubu misafir etti. Yaklaşık 3 ay önce genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturan ARSTAŞ'ta kooperatifin eski başkanlarının da ziyarette yer alması dikkat çekti. Burada ilk defa söz alan Kartepe Belediye Başkanı Karabalık, uzun zamandır ziyaret etmeyi düşündükleri ARSTAŞ'ta taşımacı esnafının çayını içmeye ve sohbet etmeye
geldiklerini söyledi. Kooperatiflerin esnafın bir araya gelip enerjilerini birleştirdikleri yer olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ''Kooperatifçilik severek ve inanarak bir araya gelmek, uyum içinde çalışmaktır. Buralarda gücümüze güç katacağız. Esnafın bir araya gelerek oluşturduğu bu yerler, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için de önemlidir'' dedi.
Kartepe ilçesine bağlı Arslanbey'i ve Arslanbey'de yaşayanları çok sevdiğini anlatan Karaosmanoğlu, şunları söyledi: ''Kocaeli'de çok büyük bir değişim yaşadık. Kartepe'de çok çalışkan, belediyeciliği çok iyi bilen bir başkanımız var. Kartepe büyüyor gelişiyor. Gelecekte en güzel ilçelerimizden biri Kartepe olacak. Kartepe'yi doğal güzelliklerini bozmadan, betonlaştırmadan güzelleştireceğiz. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru işler yapıyoruz. Arslanbey'de de altyapı eksiklerimizi giderdikten sonra üst
yapısını tamamlayacağız. Arslanbey ve Kartepe çok güzel bir hale gelecek.'' Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'deki kooperatiflerden taşımacı esnafından gelecek proje, fikir ve önerilere de açık olduklarını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının sonunda taşımacı esnafına kazasız belasız bereketli işler diledi.
ARSTAŞ Başkanı Aslan da, Başkanlar Karaosmanoğlu ile Karabalık'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Aslan, 305 üyesi bulunan ARSTAŞ'ın çok önemli bir istihdam oluşturduğuna dikkat çekti.
Başkan Karaosmanoğlu'nu misafir eden taşımacı esnafı da, ''Sıkıntılarımıza hızır gibi yetişen Karabalık ile Kocaeli'ndeki hizmetlerin mimarı, Kocaeli'ni Avrupa şehirleriyle yarıştıran Başkanımız Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyoruz'' dediler.
(GA-RFK-HO-Y)