Aslan, 12'den vurmak istiyor

Galatasaray, bugün Ali Sami Yen'de konuk edeceği İstanbul Bş. Bld.'yi yenerek ligdeki galibiyet serisi sayısını dörde çıkarıp 12 puan toplamayı hedefliyor. Ayhan, Misimoviç ve Kewell'dan bugün bol bol şut çekmelerini isteyen Teknik Direktör Rijkaard'ın, Bucaspor maçındaki kadroyu bozmayacağı öğrenildi. Saat 19.00'da başlayacak müsabakanın hake

Aslan, 12'den vurmak istiyor
Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 maçını kazanan Galatasaray, bugün Ali Sami Yen'de konuk edeceği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi planlıyor. Lige Sivasspor ve Bursaspor yenilgileriyle başlayan Sarı-Kırmızılılar, üst üste aldıkları Eskişehir, Gaziantepspor ve Bucaspor galibiyetleriyle moral buldu. Cim Bom, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u evinde yenerek 4 maçta 12 puan toplamayı hedefliyor.

Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının son taktik çalışmasını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Sarı-Kırmızılı takımda sakatlıkları devam eden kaptan Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta ve Çağlar Birinci forma giyemeyecek. Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın son Bucaspor maçını 1-0 kazanan kadroyu bugün de sahaya süreceği belirtiliyor. Hollandalı teknik adamın antrenmanlarda Pino'nun yerine zaman zaman Elano'ya şans verdiği ancak Brezilyalı yıldızın performansını yeterli bulmadığı ifade ediliyor. Rijkaard'ın, taktik çalışmada Ayhan Akman, Misimoviç ve Kewell ile özel olarak ilgilendiği öğrenildi. Hollandalı teknik adamın, üç oyuncuya uzaktan şut çalıştırdığı ve bugünkü maçta da sık sık bunu uygulamalarını istediği ifade edildi.

Rijkaard, antrenmanın bitiminde Sarı-Kırmızılı oyuncularla özel bir toplantı yaparak, "İyi bir galibiyet serisi yakaladık. Sizden bunu ligin 9. haftasında karşılaşacağımız Fenerbahçe derbisine kadar sürdürmenizi istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyespor özellikle büyük takımlara karşı çok iyi oynuyor. Sizden bu maça çok iyi konsantre olmanızı ve savunmada açık vermemenizi bekliyorum. Çünkü çok hızlı hücum oyuncuları var." uyarısında bulunduğu dile getirildi.

Galatasaray, Belediye'yi seviyor

Galatasaray ile İstanbul Bş. Bld., Süper Lig'de bugün 7. kez karşı karşıya geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda lige yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 6 maçtan 4'ünü Cim Bom kazandı, 2'si berabere sonuçlandı. Lacivert-Turunculu ekip hiç galip gelemedi. Galatasaray'ın toplam 10 golüne, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3 golle cevap verebildi.

GALATASARAY: Ufuk, Serkan Kurtuluş, Neill, Servett, İnsua, Ayhan, Mustafa Sarp, Pino (Elano), Misimovic, Kewell, Baros.

İSTANBUL BŞ.BLD.: Hasagiç, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Mahmut, Holmen, Gökhan Süzen (Zeki), İskender, Tum, İbrahim Akın.

SAAT: 19.00

HAKEM: Bülent Yıldırım

STAT: Ali Sami Yen

YAYIN: Lig TV