Bizimkiler kelaynak yavrusu mu?

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 1'inci Ergenekon davasında söz aldı, “Yargılanan sanıklar, gizli tanık olmadıkları için tahliye edilmiyor” dedi. Duruşma 19 Ekim'e ertelendi

Bizimkiler kelaynak yavrusu mu?
Birinci “Ergenekon” davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada söz alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, dava kapsamında yargılanan sanıkların gizli tanık olmadıkları için tahliye edilmediklerini öne sürdü. Hrant Dink’in öldürülmesi davasında daha önce tanık olarak dinlenen ve Amasya Cezaevi’nde yatan Erhan Özen’in ikinci kez verdiği ifadeye değinen Küçük şunları söyledi:

Arslan avukatımız olacaktı

“Erhan Özen ‘Veli Küçük ile 2006 yılında JİTEM’de birlikte çalıştım’ diye ifade vermiş. Ben 2000 yılında emekli oldum. Amasya’dan bir gizli tanık daha çıkacak. Kısa zamanda bir gizli tanık ifadesi daha bekliyorum. Gizli tanıklar tahliye oldu. Buradaki sanıklar olmuyor. Ne zaman gizli tanık olacak diye bekleniyor. Yaşım geçti. Benden gizli tanık hiç olmaz. Osman Yıldırım da gizli tanık olarak dinlenecek.” Küçük, şöyle devam etti:

“35 sene vatana hizmet vermiş Veli Küçük’ün sözleri düşünülecek, Osman Yıldırım’ın sözleri geçerli olacak. Size bir sanık olarak değil, kabul ederseniz bir kardeşiniz olarak tavsiyede bulunacağım. Gizli tanıkların ifadesi sırasında eşlerinizi, çocuklarınızı da duruşmaya getirin. Burada nasıl bir yargılama yapıldığını görsünler. O utançla kendinizi Boğaz Köprüsü’nden atarsınız.”

Silahlar emniyetin

Susurluk kazasına da değinen Küçük, Sedat Bucak’ı kardeşi gibi gördüğünü, onun için canını bile verebileceğini söyledi. Küçük, kaza yapan arabadaki silahların emniyete ait olduğunu ancak ordunun üzerine yıkıldığını savundu. Alparslan Arslan ile hiçbir diyaloğu olmadığını ifade eden Küçük, “Ortada hiçbir şey yokken 1000 gündür buradayım. Bir görüşmem olsaydı idamı geri getirirlerdi hemen” dedi.

‘Kelaynak ailesi miyiz?’

Küçük sözlerine şöyle devam etti: “Tuncay Güney şeması vardı. Şimdi Osman şeması var. Ondan da yargılanacağız. Sizinle ilgili (Mahkeme Başkanı Köksal Şengün) basında bazı şeyler çıktı. İsyan ettiniz. ‘Ailem, torunlarım var’ dediniz. Bizim kiler kelaynak yavrusu mu? Onursuzsam nedenini söyleyin. OsmanYıldırım’-ın yeni listesini gördükten sonra söyleyecek bir şeyim kalmadım.”
Sanıklarıntahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Ekim’e ertelendi.