Torbalı'daki Çöp Tesisi Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı Taşkesik Mevkii'nde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili örnekleri yerinde görebilmek amacıyla Almanya'ya giden 32 kişilik heyete Taşkesik Muhtarı İsmail Çakaloğlu büyük tepki gösterdi

Torbalı'daki Çöp Tesisi Çalışmaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı Taşkesik Mevkii'nde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili örnekleri yerinde görebilmek amacıyla Almanya'ya giden 32 kişilik heyete Taşkesik Muhtarı İsmail Çakaloğlu büyük tepki gösterdi. Almanya'ya giden Torbalılıları ihanet ile suçlayan Muhtar Çakaloğlu, "Bölgemize yararından çok zararı olacak çöpü isteyenler gitsin kendi yaşadıkları yerde kursunlar" diye konuştu. Taşkesik Muhtarı İsmail Çakaloğlu heyetin içindeki Torbalılıları "Büyükşehir'e çanak tuttukları gerekçesiyle" eleştirdi.

"ALMANYA'YA GİDEN TORBALILILARI KINIYORUM"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Taşkesik Köyü'ne 121 hektarlık alanda yapılması planlanan Torbalı Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi için örnek alınan tesisleri incelemek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla 32 kişilik bir heyetle geçtiğimiz günlerde Almanya'ya teknik bir gezi düzenlemişti. Halen bölgede olan ekibin ilk izlenimlerinin olumlu yönde olması Taşkesiklileri kızdırdı. Torbalı'dan geziye katılan Belediye Başkanı İsmail Uygur, Belediye meclis üyeleri Ömer Şentürk ve Ufuk Yörük, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Murat Uslu, Arslanlar Köyü Muhtarı Osman Kurtul ile Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan'a tepki gösteren Taşkesik Muhtarı İsmail Çakaloğlu, "Bölgemize gelecekte büyük zararlar verecek olan çöpün örneğini görmek için Almanya'ya kadar giden Torbalılıları kınıyorum" dedi.

"ÇOK İSTİYORLARSA KENDİ YAŞADIKLARI YERE ÇÖPLÜK KURSUNLAR"
Muhtar Çakaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "İzmir Büyükşehir Belediyesi 50 km uzaklıktaki Taşkesik'e çöp araçlarını göndermek için büyük bir maliyeti neden gözden çıkardığını anlamak hiç de zor değil. Çöpü kendilerinden uzak tutmak istiyorlar. Bunun için de Torbalılıları kurban seçtiler. Binlerce çam ve zeytin ağacını kesecekler. Doğaya zarar verip, bölgemize gelen yatırımın kaçmasına neden olacaklar. Almanya'ya gidenler bölgemize ihanet ediyorlar. Büyükşehir'e çanak tutuyorlar. Büyükşehir'deki insanlar bizim hakkımızda nasıl karar verebiliyorlar? Almanya'ya gidenler çok istiyorlarsa, gitsinler kendi bölgelerine kurdursunlar" diyerek sert tepki gösterdi.