'Sakin Şehir'de Orkinos Çiftliği Eylemi

Türkiye'nin ilk ve tek 'sakin şehir (Cittaslow)' unvanlı ilçesi olan İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Sığacık Körfezi'ne yapılması planlanan orkinos çiftlikleri çevrecileri ve yerel halkı harekete geçirdi

Türkiye'nin ilk ve tek 'sakin şehir (Cittaslow)' unvanlı ilçesi olan İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Sığacık Körfezi'ne yapılması planlanan orkinos çiftlikleri çevrecileri ve yerel halkı harekete geçirdi.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde bugün Sığacık Körfezi'nde toplanan yöre sakinleri ve çevreciler, bölgeye yapılması planlanan orkinos çiftliklerine tepki gösterdi. Eyleme katılarak halka destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Orkinos çiftliklerinin yapılması yasal değil. Bir an önce bu karardan dönülmeli" dedi.
Eyleme ünlülerden de destek geldi. Kavak Yelleri dizisi oyuncularından Pelin Karahan, Aslı Enver, Sarp Apak, Altan Gördüm de orkinos çiftliklerine hayır demek için Sığacık'a geldi. Kavak Yelleri dizisinin Seferihisar ve Sığacık'ta geçtiğini belirten oyuncular, ilçeye destek için geldiklerini söylediler. Doğup büyüdüğü ilçedeki eyleme destek veren ünlü yönetmen Çağan Irmak ise, Seferihisar için bir de film çekti. Irmak, filmin bu akşam izleyicisi ile Kaleiçi'nde buluşacağını söyledi.
Türkiye'nin ilk cittaslowu olan Seferihisar'a, cittaslow adayı Muğla'nın beldeleri Akyazı, Gökçeada, Sakarya, Taraklı, Aydın'ın Yenipazar ilçesi belediye başkanları da destek verirken, eylemciler balık çiftliklerinin kurulacağı yerde denize atlamak üzere teknelerle denize açıldı.