'Nefes' Nefesleri Kesti

Uluslararası 17. Altın Koza Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na katılan "Nefes" filmi büyük beğeni topladı.

Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı film, M1 Alışveriş Merkezi'ndeki Cine Bonus'ta gösterime sunuldu. Film sonunda oyunculardan Mete Horozoğlu, İbrahim Aköz, Barış Bağcı, İlker Kızmaz, Hakan Bulut, Muharrem Bayrak'ın da aralarında bulunduğu oyuncular sahneye çıktı. Ayakta alkışlanan oyunculara Adanalılar çeşitli sorular sordu. 2010 yılında Yeşilçam Filmleri En İyi Film Ödülü ile birlikte 8 ödülü bulunan filmin galasında oyuncular, bir soru üzerine filmin militarist olup olmadığını tartıştılar.
Başrol oyuncusu Mete Horozoğlu ve diğer oyuncular, şuan Güneydoğu'da yaşanan olayların ciddi ve gerçekçi bir şekilde anlatıldığını, filmin militarist özelliği olmadığını, aksine gerçek tabloyu ortaya koyan bir film olduğunu belirtirken, duygusal ve romantik, aşkı, yalnızlığı ve ölümü anlatan bir oyun olduğunu söylediler. Sinemaya girişte seyircilere verilen Adana Halk Jürisi Ödülü oy pusulası ile vatandaşlar çıkışta oyunu kullandı.
Nefes filmi, 2365 metre yükseklikte Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlatıyor.