Jandarma İsabeyli'de Göz Açtırmadı

Nazilli'nin İsabeyli Beldesi'nde Jandarmanın düzenlediği operasyonda tarihi eser kaçakçılığıyaptığı ileri sürülen 6 kişi suçüstü yakalandı.

Jandarma İsabeyli'de Göz Açtırmadı
Bir ihbarı değerlendiren Nazilli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı İsabeyli Jandarma Karakol Ekipleri, yaptıkları operasyon sonucunda 4 kişiyi bir küp içerisinde bulunan 300 adet altın sikkeyi İsabeyli Beldesinde, İzmir'in Menemen İlçesinden gelen 2 kişiye satmak isterken suçüstü yakaladı. Yakalanan dört zanlı, tarihi eser kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık ve organize suç örgütü oluşturmak suçları ile adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre; Denizli'den İsabeyli Beldesine gelerek daha önce anlaştıkları İzmir-Menemen'den 2 kişiye tarihi eser satışı yapmak üzere İsabeyli'ye gelen 9 ayrı suçtan sabıkalı Ç.Ç, 3 ayrı suçtan sabıkalı B.K, daha önceden sabıkaları bulunmayan M.A ile M.A isimli şahıslar, 45 bin liraya satışta anlaştıkları bir küp içerisinde bulunan 300 adet altın sikkeyi teslim etmek istediler. Çalılık bir alanda alışverişin yapıldığı sırada İsabeyli Jandarma Karakol Ekipleri'nin aniden düzenlediği baskınla şaşkına dönen 6 kişi suçüstü yakalandı. Jandarma'nın baskını sırasında zanlılardan ikisinin çalılık arazide kaçmak isterken, daha önceden olay yeri çevresinde tedbir alan jandarma ekiplerince etkisiz hale getirilerek yakalandılar. Küp içerisinde yaklaşık 300 altın sikke ve 45 bin lira nakit parayla birlikte ele geçirilen zanlıların, üst aramalarında 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca değişik suçlarda kullanıldığı öğrenilen plakaları çamurla kapatılmış halde 20 F 5215 plakalı araca da el konuldu. Adliyeye sevkedilen 9 ayrı suçtan sabıkalı Ç.Ç, 3 ayrı suçtan sabıkalı B.K daha önceden sabıkaları bulunmayan M.A. ile M.A isimli dört zanlı tarihi eser kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık ve organize suç örgütü oluşturmaktan dolayı tutuklanarak Nazilli E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Altın sikkeleri almak isterken yakalanan A.E. ile oğlu C.A.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğü öğrenildi.