Beyoğlu'nda Protesto Gösterisi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, kendilerini de kapsadığını iddia ettikleri polis operasyonlarını protesto etti.

Beyoğlu'nda bir araya gelen SDP üyesi yaklaşık 50 kişi, Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında arkadaşlarının gözaltına alındığını savunarak, durumu protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, burada basın açıklaması yaptıktan sonra sloganlar atarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup adına açıklama yapan Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) Sözcüsü Halit Elçi, "Sosyalist Demokrasi Partisi yöneticileri olarak hukuk dışı saldırılar yaşadık. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız
kendisiyle hiç alakası olmayan tutuklamalarla karşılaştı. Tutuklularımıza haksızlıklar yapıldı, tutsak arkadaşlarımıza yönelik yapılan haksız uygulamalara karşı mücadelemiz sürecek" dedi.
Elçi'nin ardından söz alan ve daha önce gözaltına alınan Sultan Seçik Kubilay ise, "Bu, bütün demokrasi, emek güçlerine ve halka karşı yapılmış bir saldırıdır. Bir korku imparatorluğu oluşturulmuştur. Gerçekler tersine çevriliyor" diye konuştu.
Bu arada yoldan geçen bir vatandaş, eylem yapan gruba tramvay yolunu kapattığı gerekçesiyle 'Özgürlükten bahsediyor, tramvayın önünü kapatıyorsunuz' diyerek gruba tepki gösterdi.
Yapılan açıklamanın ardından grup, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında tamamlanan yürüyüşün ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.