Ayağını kaybettiğinden haberi yok

Ehliyetsiz sürücünün yol açtığı kazada bir bacağını kaybeden 13 yaşındaki Gamze Gültepe'ye henüz acı gerçek söylenmedi.

Ayağını kaybettiğinden haberi yok
Psikologların haberi verirken yardım alacakları kişi ise 40 yıl önce iki bacağını da tren kazasında kaybeden halası Gülten Gültepe.

Gültepe ailesi, pazartesi günü güle oynaya okula gitmişti. Okulun ilk günüydü. Esenler Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu 8. Sınıf Öğrencisi Gamze Gültepe(13), annesi Leyla ve aynı okulda okuyan kız kardeşi Gizem, okul dönüşü ehliyetsiz bir sürücünün kurbanı oldu. Evlerinin önündeki kaldırımda 16 yaşındaki Mert A.’nın kullandığı kamyonetin altında kalan aileden en ağız durumda olanı Gamze’ydi.

Araçla duvar arasına sıkışan sol bacağı parçalanan Gamze, hemen Vakıf Gureba Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ancak Gamze’nin bacağı kurtarılamadı. Anne ve Gizem ise kazayı kırıklarla atlattı.

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Gamze’den yakınlarına iyi haber önceki gün ulaştı. Hayati tehlikeyi atlatan Gamze, kendine gelir gelmez telekonferans yöntemiyle ailesiyle görüştü.

Gamze’nin neşesinin yerinde olması ailesinin de yüzünü güldürdü ancak küçük kızın ayağını kaybettiğinden henüz haberi yok. Acı haberi verebilmek amacıyla hastane Gamze için 3 psikolog görevlendirdi.

Gün boyunca Gamze ve ailesiyle iletişim kuran psikologlar, dün Gamze’ye bacağını kaybettiğini söyleyeceklerdi. Ancak yoğun bakım ortamında küçük kızın bu haberi duymasının onu olumsuz etkileyeceğini düşenerek acı haberi vermek için pazartesi gününün beklenmesini kararlaştırdılar.

Pazartesi günü normal odaya alınacak olan Gamze’ye, ailesinin de katılımıyla artık bir bacağının olmadığı söylenecek.

Halası iki bacağını kaybetmiş

Psikologların destek istediği aile üyelerinden biri de onu en iyi anlayabilecek kişi olan halası Gülten Gültepe. Çünkü hala Gültepe de 40 yıl önce yeğeniyle aynı kaderi paylaşmış. Sivas’ta 2.5 yaşındayken demir yolunda terliğinin sıkışması sonucu tren altında kalan ve iki bacağını kaybeden hala Gülten Gültepe, kendi çocukluğundan tanıdığı yaralara yeğeni için bir kez daha merhem olmaya çalışacak.

Yeğeninin acısıyla kendini bacaklarını yeniden kaybetmiş gibi hissettiğini söyleyen hala Gültepe, “Kader adeta kendini tekrarladı. Ben çok küçük yaşta bacaklarımı kaybettiğim için bana doğuştan gibi gelmişti. Ama onun için çok zor olacak. Çünkü o yürümenin koşmanın keyfine vardı. Ben de 13-14 yaşımda acılarımın farkına vardım. Hayata küsmüştüm ama sonra yaşamaya devam ettim. O acıyı en iyi çeken bilir. Kendini yürümeye çok şartlandırmış. ‘Yürüyüp, okula gitmek istiyorum’ diyor. Kendimi bu zor süreçte ona destek olmaya adayacağım. Allah onu bize bağışladı ya olsun” diyor.

Seneye liseye gidecek

Kızına bacağını kaybettiğinin söyleneceği gün ameliyata alınacak olan anne Leyla Gültepe de acılı... “Görüşmemizde çok neşeliydi. Bacağının acısını duyuyor ama henüz bilmiyor. Bilseydi neşeli olamazdı. Seneye liseye gideceği için çok heyecanlıydı. Artık kendini de fark etmeye başlamıştı. Aynaya bakar bakar, ‘Ne kadar güzelim değil mi’ anne derdi. Ben de şımartmamak için ‘Değilsin’ derdim. Yeni durumuna alışması çok zor olacak” diye konuşuyor.

Bacağını işaret etmiş

Gamze Gültepe ve ailesiyle Emine Aydemir, Beyza Ateş Şen, Begüm Dönmez adlı psikologlar ilgileniyor. Henüz mesleklerinin başında ağır bir görev yüklenen psikologlar, yoğun bakıma girerek Gamze ile diyalog kuruyor.

Küçük kızın moralini düzeltmek için çaba harcayan psikologlar, şunları söylüyor: “Gamze halayı rol model olarak görmüş. Süreci atlatmada halasının çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Ailesi de çok ilgili. Hastaneden bir an olsun ayrılmıyorlar. Bu sevgi ve ilgi Gamze’ye iyi gelecektir. Haberi yok ama bazen bacağını işaret ediyor. Hayali acı hissediyor.”

Hala Gülten Gültepe, kendi çocukluğundan tanıdığı yaralara yeğeni için bir kez daha merhem olmaya çalışacak. Gamze’nin kız kardeşi Gizem ve annesi Leyla da henüz hastanede.