Muhtarın Ağaçlarının Kesilmesi

Aydın'da önceki gün arazisindeki 40 tane asırlık zeytin ağacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilen muhtar, siyasi rakiplerinden şüphelendiğini belirtti.

Muhtarın Ağaçlarının Kesilmesi
Bilindiği gibi; Aydın merkeze bağlı İlyasdere köyünde 28 yıl köyde imam hatip olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve 2004 yılı yerel seçimlerinde muhtar seçilen Mehmet Aydemir'e ait Alibey mevkisindeki 3 hektarlık arazide bulunan 40 adet asırlık zeytin ağacı Pazar gecesi henüz bilinmeyen bir saatte kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilmişti. Bahçesindeki dedesinden kalma ağaçlarının kesildiğini öğrenince büyük bir şok yaşayan Muhtar Aydemir, şüphelendiği birkaç kişiden şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan jandarma Aydemir'in şüphelendiği kişileri ifadeye çağırmıştı.
Ailesinin üç nesildir kullandığı ve 100 yıllıktan fazla olan zeytin ağaçlarının kesilmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşadığını ifade eden Muhtar Mehmet Aydemir, "Söz konusu mevkide dedemden babama ve daha sonra da miras yoluyla geçen 3 hektarlık bir arazim var. Burada dedemin eliyle diktiği asırlık 40-45 tane zeytin ağacı bulunuyor. Bu ağaçlar dedemden babama ve ondan da bana kaldı. 30 yıldır bu ağaçları ben kullanıyorum. Pazar günü sabah başka bir arazimde çalışırken; bahçe komşum beni telefonla arayarak ağaçların kesildiği söyledi. Hemen işimi bırakıp araziye gittiğimde büyük bir şok yaşadım. Ağaçların hepsi kökünden kesilmiş yerde yatar vaziyetteydi" demişti.
SİYASİ RAKİPLERİMİNDEN ŞÜPHELENİYORUM
Olayın hemen ardından durumu şüphelendiği kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Aydemir, "Jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri gelip arazide inceleme yaptı. Ben onlara şüphelendiğim 2 kişinin ismini verdim. Jandarmada kendilerini ifade vermeye çağırdı. Bu kişiler yerel seçimde benim karşımda adaydı. Siyasi yönden rakibimizdiler. Muhtarlık seçiminden bu ayana bana karşı tavırları devam ediyor. Çok şeyler yapmak istediler ama ben alındırmadım. Devamlı bana baskı yapmak istediler. Bende buna müsaade etmedim. Suçluların bulunmasını istiyorum. Soruşturma devam ediyor. Bekleyip sonucu göreceğiz" diye konuştu.
KESİLEN MUHTARIN AĞAÇLARI DEĞİL MİLLİ SERVET
Asırlık ağaçalrın kesilmesine tepki gösteren Muhtar Aydemir'in yeğeni Malik Aydemir de, olayın muhtardan çok ekonomiye zarar vereceğini savunarak, "Olayı duyunca bu durumu insanlığa sığdıramadım. Bir kişinin, bir muhtara kızıp da O'nun ağaçlarını kesmesi çok mantıksız. Ha insan öldürmüşsün, ha ağaçları kesmişsin; bence ikisi de aynı şey. Bunlar bir milli servet. Milli servete karşı böyle bir tutum sergilenmez. İnsanlığa yakışmayan bir olay bu. Bir kişiden zarar gördüysen o kişinin şahsına tepki gösterirsin. Muhtara kızıp da ağaçlarını kesmek gibi bir mantık güdülmez" şeklinde konuştu.