Muğla'da İlk Bayan Rektör Adayı

Muğla Üniversitesi rektörlük seçimi öncesi ilk bayan aday Muğla Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Lale Afrasyap, Özbekler evinde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Muğla'da İlk Bayan Rektör Adayı
2003 yılından bu yana Muğla Sağlık Yüksek Okulunda ve Ocak 2010'dan itibaren Fethiye Sağlık Yüksek Okulunda yöneticilik görevlerini sürdüren Prof. Dr. Lale Afrasyap, "Muğla Üniversitesi 2010 rektörlük seçimlerinde, Üniversitemize yeni bir soluk getirebilmek amacıyla öz güven sahibi çağdaş bir Türk Kadını olarak bu süreçte bende varım demekten gurur duyuyorum. Atatürk İlke ve Devrimleri rehberliğinde, Kurumsal ve etik ilkelerle örülmüş, barış ve güven ortamının sağlandığı, verilen sözlerin uygulamaya dönüştüğü, Akademik ve İdari çalışanlarımızla birlikte evrensel bir üniversite oluşturma yolundaki düşüncelerimi hayata geçirmek istiyorum" dedi.
Muğla Üniversitesinde ilk defa bayan bir adayın rektör adayı olduğunu açıklayan Afrasyap, "Muğla hep ilklerin ili oldu. Muğla'da ilk defa bayan bir vali (Lale Aytaman) görev yaptı. Muğla'da ilk bayan milletvekili de Lale Aytaman oldu. Türkiye'de ilklerin isimleri de Lale. Türkiye'nin ilk 1. lig bayan hakemi de bayan (Lale Orta). Ben de Lale Afrasyap olarak Muğla'da bir ilki gerçekleştirerek Rektör adayı oldum" diye konuştu.